Over ons

We schrijven 29 januari 2012. In een donker café in Rotterdam Zuid barst het feestgedruis los. Langzamerhand druppelen steeds meer uitzinnige Feyenoord-supporters binnen. Feyenoord heeft zo juist voor het eerst sinds jaren weer van Ajax gewonnen. Met 4-2 werd de aartsrivaal verslagen.
Ook wij waren aanwezig en het stadion en dronken op een prachtige wedstrijd. Tevens keken we vooruit en zwijmelden een beetje over wat er deze maand nog aan zat te komen voor ons.

Over vijf dagen zouden we richting Londen vertrekken voor één van de meest beladen wedstrijden in Engeland, Europa en misschien wel ter wereld. Dankzij de Green Street films was het in ieder geval één van de bekendste; West Ham United – Millwall. Een prachtaffiche.
Voor twee weken later stond er nog een leuk reisje op het programma. Deze keer ging het richting het noorden. Hoofddoel van die trip was de wedstrijd Hamburger SV – SV Werder Bremen.
Groundhoppen deden we al langere tijd en dit had ons inmiddels al langs clubs als Legia Warschau, Djurgardens IF, Dynamo Dresden en Viking Stavanger gebracht.

De tijd tikte door de middag en met hetzelfde gemak tikten wij de glaasjes achterover. Uiteindelijk kwam het gesprek op het maken van een blog; een groundhop-site. Ietwat overmoedig werd besloten om dit maar eens even te gaan doen en zo geschiedde: Groundhop.org zag het levenslicht.

Dat het geen kwestie was “eventjes doen” waren we al vrij snel achter, maar we zette ons plan door. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bloeiende site die week enkele honderden bezoekers mag begroeten.
Het speelse karakter dat het groundhoppen voor ons had, verdween een beetje naar de achtergrond en de beruchte lijstjes kwamen naar voren. Welke clubs, welke grounds en welke competities willen we zien? We besloten ons niet te beperken tot de grote competities, maar in alle landen ook de lagere competities, misschien wel juist de lagere competities, mee te pakken. Daar waar het voetbal nog meer weg heeft van de pure vorm, hoe het ooit bedoelt is.
We zijn wars van het moderne voetbal, maar eerlijk is eerlijk; zo af en toe is een mooie Champions League pot of een wedstrijdje bij een club als FC Barcelona ook wel heel erg leuk.

Dat het leuk moet zijn en leuk moet blijven is voor altijd het eerste criterium geweest en dat willen we, ondanks de lijstjes en het systematische gestreep, vooral zo houden.
Om dit zo te houden focussen we ons vooral op de derby’s, de mooiste wedstrijden van het seizoen voor een club. Want laten we wel wezen, of je nu FC Utrecht – Ajax bezoekt of FC Utrecht – RKC Waalwijk, het maakt een wereld van verschil. Omdat we dit streven ook handhaven in het amateurvoetbal hebben we al getuigen mogen zijn van elke mooie, beladen stads-, dorps- en streekderby’s.

We zijn Rotterdammers, trots op onze stad, maar clubonafhankelijk. Hoewel we met de diverse derby’s en beladen duels natuurlijk de rivaliteit opzoeken, hebben wij een hekel aan niemand. We hebben elkaar nodig in het voetbal, ja toch? Liefde voor jullie
allemaal. ❤

Af en toe zullen we heus wel eens wat negatiefs zeggen over een club maar neem het allemaal met een flink korreltje zout. We houden ervan om te provoceren, maar we houden van jullie allemaal. We schrijven cynisch, op het randje of misschien net daar overheen. Maar neem ons en onze verhaaltjes vooral niet te serieus. Doen we zelf ook niet.

De enige club die jullie vaker dan gemiddeld voorbij zullen zien komen is ASWH.
Met één van onze crew als geboren Ambachter kwamen we al vaak bij ASWH en onze sympathie voor deze vereniging blijft onveranderd. Samen met de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn we op jacht naar de Topklasse.

We hopen dat jullie aan onze site net zoveel plezier beleven als wij op onze reisjes en bij het maken van de verslagen. Hou ons vooral in de gaten op de site, maar ook via Facebook, Twitter en Youtube.
Tips, op- of aanmerkingen zijn altijd welkom. Je kan reageren onderaan elke pagina op deze site of ons rechtstreeks bereiken via:

Twitter (@groundhop_org),
Facebook (facebook.com/groundhop.org),
E-mail (groundhop.org@gmail.com).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.