16/08/15 FC Lorient 1-1 SC Bastia

FC LorientSC Bastia16/08/2015 17:00
FC Lorient 1–1 SC Bastia
Stade Yves Allainmat
12.235 toeschouwers
Ligue 1

Op een uiterst zonnige dag in het westen van Frankrijk aanschouwen wij één van de wedstrijden waar wij al ons hele leven naar uitkijken. FC Lorient, met hun wereldberoemde harde kern, speelt tegen het grote SC Bastia, dat altijd duizenden supporters meeneemt naar uitwedstrijden. Deze zwoele zondagmiddag bevat alles wat een toeschouwer zich kan wensen en wij hopen dan ook dat deze wedstrijd eeuwig zal duren.

Oke nou even serieus: het is weer ronduit kut, ook voor Franse begrippen. Na een geslaagd bezoek aan de fanshop merkten we dat het buiten slechts 15 graden is. Dit is voor een dag in augustus echt dramatisch. Daarnaast zit het stadion een kwartier voor aftrap nog maar voor de helft gevuld en een eventuele harde kern is nog nergens te bekennen. Bastia blijkt toch echt 15 hele uitsupporters te hebben meegebracht; hulde voor deze dappere strijders.

Deze strijders mogen in de vierde minuut al opveren omdat Ayite al snel profiteert van klungelig uitverdedigen van Lorient. Bastia zet druk en Lorient raakt meteen in paniek, net als ieder andere Franse ploeg kunnen ze echt totaal niet uitverdedigen. Wij schatten dat ongeveer 90% van de doelpunten die wij hebben gezien in Frankrijk veroorzaakt is door een dramatische opbouw. Zo ook vandaag.

Verder gebeurd er weer helemaal niets. Lorient probeert op te bouwen maar faalt hier keer op keer in. Bastia hoeft niets en graaft zich in, bij voorkeur in de eigen zestien. Éénmaal de bal verovert rossen ze de bal snel naar voren en is het de taak aan de snelle spitsen om de bal nog even aan te raken. Dit lukt uiteraard meestal niet en zo mag Lorient weer beginnen aan de opbouw. Dit spelletje herhaalt zich tientallen keren.

FCL moet steeds verder uit zijn schulp kruipen en doet dit slechts mondjesmaat. Toch lijkt het er op dat Lorient nog wel een keer zal scoren. Iedere aanval gaat echter over Wahis, een Ghanees die overduidelijk lijdt aan grootheidswaanzin. Deze beste meneer denkt echt alleen maar aan zichzelf, met alle nare gevolgen van dien.

Wij slaan onszelf al tijden op ons hoofd hoe we in hemelsnaam op het idee kwamen om eerst nog deze wedstrijd te kijken voordat wij weer huiswaarts keren. Er staat ons na deze pot nog een rit van een uur of 10 naar huis te wachten.
Gelukkig begint Lorient nog aan een echt slotoffensief en zien wij toch nog leuk voetbal in de laatste minuten. De scheidsrechter fluit in de allerlaatste minuut voor een overduidelijke penalty. Moukandjo benut dit buitenkansje en zo zien wij nog een doelpunt voordat wij huiswaarts keren. Zo verwent zijn we niet deze vakantie dus we zien het maar als een soort van beloning voor goed gedrag.

De scheidsrechter fluit niet veel later voor het laatst en wij beginnen aan een lange tocht. Ongeveer 11 uur nadat wij het stadion verlaten zijn we eindelijk thuis.
Na 7 wedstrijden in Frankrijk ligt onze standaard voor het komend seizoen wel erg laag en zelfs bij FC Bal op ‘t dak 8 zullen wij ons bij FC Barcelona wanen na twee weken in Frankrijk te hebben vertoeft.
Alles beter dan het Franse voetbal.

——————————————————

Graag vragen wij via deze weg jullie aandacht voor de petitie tegen de beloftenteams in de Jupiler League en daarmee tegen de competitievervalsing.
Teken de petitie op: www.stopdebeloften.nu

——————————————————

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.