04/02/24 VV Oosterhout 2-2 RVV Coal


04/02/24 – 14:00
VV Oosterhout 2-2 RVV Coal
Sportpark de Contreie
± 75 toeschouwers
3e Klasse Zondag B, Zuid I

In dit eerste weekend van februari hebben we er zin in, want een dag na ons verregende bezoek aan KFC Zwarte Leeuw stappen we wederom de auto in. Aangezien we zelf moeten voetballen in Oosterhout is het slechts een kleine moeite om na afloop even een uurtje te wachten totdat de hoofdmacht van deze fusieclub aantreedt. Vandaag regent het gelukkig niet, al waait het hier wel flink.

Dat waaien ontstaat ook deels uit de open vlakte waarop Sportpark de Contreie zich bevindt. Waarschijnlijk werd er tijdens de fusie tussen BVC’54 en WVO gedacht dat het verstandig zou zijn om een complex buiten het dorp aan te liggen. Geen hele gekke gedachte, want sportclubs worden overal wel naar de buitenwijken verdreven. Daarentegen heeft de gemeente Oosterhout wel goed geprobeerd om er echt wat van te maken, want het hele complex ziet er prima uit. De laatste van de twee hierboven genoemde fusieclubs speelde nog een tijdje hoofdklasse, maar sinds de samenvoeging pendelt de vereniging heen en weer tussen de 2e en de 3e klasse.

De gasten vandaag uit Rotterdam hebben een aanzienlijk langere historie, al is het behalen van de hoogste amateurklasse het hoogtepunt. De kanttekening hierbij is wel dat dit precies gebeurde toen de Hoofdklasse werd ingevoerd, dus uiteindelijk hebben ze hier nooit op gespeeld. Wel heeft de club het voor elkaar gekregen om twee keer te worden opgericht, wat toch wel weer een prestatie op zich is. Vandaag de dag staan beide teams tegenover elkaar in de 3e klasse, na allebei gedegradeerd te zijn.

Waar de gasten uit het Zuiderpark rechtstreeks afstevenen op de volgende degradatie, draait Oosterhout fatsoenlijk mee om de prijzen. Logischerwijs wordt het vandaag dan ook een afgetekende uitslag en het duurt dan ook niet al te lang Anouar Moukouh de thuisploeg op voorsprong weet te zetten. Hierna zakt de thuisploeg ver weg en komt Coal beter in de wedstrijd. Met wind tegen lukt opbouwen zelden goed en hier profiteert Coal in de eerste helft nog tweemaal van. Eerst mag Rachid el Khalid de gelijkmaker op het bord zetten na geklungel achterin bij Oosterhout, niet veel later zet Dalvin Delgado de voorsprong op het bord.

In de rust duiken we de kantine in om FeyenoordAZ te kijken, maar voornamelijk om ook even op te warmen.  Waar wij beter op kunnen warmen, is het voor de meesten op het veld juist verstandig om even af te koelen. Er wordt flink gezaagd vandaag en het lijkt een kwestie van tijd voordat de eerste spelers definitief van het veld worden verwijderd. In de tweede helft blijkt dit slechts eenmaal te gebeuren. De gasten komen na commentaar op de keurig fluitende scheidsrechter met een man minder te staan en dit maakt de taak om de overwinning over te streep te trekken er niet makkelijker op. Ook helpt wind tegen natuurlijk niet en een kwartier voor tijd maakt Moukouh zijn tweede van de dag. Alle signalen staan op groen om door te drukken, maar dit lukt de thuisploeg niet meer. Zo levert deze ontmoeting beide teams slechts een punt op, maar mogen ze hier allebei eigenlijk niet over klagen.

Volg ons op X, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.