09/02/24 Cádiz CF 0-2 Real Betis


09/02/24 – 21:00
Cádiz CF 0-2 Real Betis
Estadio Nuevo Mirandilla
15.346 toeschouwers
LaLiga

De winterse maanden zijn inmiddels al een tijdje gaande. Zoals elk jaar begint het verlangen naar de zon zo begin februari hele grote proporties aan te nemen en boeken wij snel een weekendje weg. Meestal krijgen we niet voor elkaar om zonnig weer te regelen, maar ditmaal gaan we naar Andalusië dus dat moet helemaal in orde gaan komen. Dat dachten we dus. Steeds dichter op de vertrekdatum komen we tot de conclusie dat we verschillende setjes kleding mee mogen gaan nemen, omdat we zullen gaan verregenen.

Na een compleet verregende rit vanuit Malaga, komen we eindelijk aan in Cádiz. Zowaar is het even droog, maar stormen doet het wel. Toch durven we het aan om aan het strand tapas te gaan eten, waar we op een enkele zandkorrel na redelijk mee uitkomen. Na een uitgebreide sessie lopen we voldaan richting het Estadio Nuevo Mirandilla, wederom droog. Dag 1 gaan we dus droog doorbrengen, want we hebben kaarten aangeschaft voor de enige overdekte tribune. Op de andere tribunes worden er poncho’s uitgedeeld om de schade enigszins te beperken.

Op de tribune zit de sfeer er lekker in, al is het soms enigszins onduidelijk of het nou Cádiz is of de gasten uit Sevilla. Er zijn zodanig veel kaarten opgekocht door aanhangers van Real Betis dat het zeker op onze tribune vrij eerlijk is verdeeld. De gasten krijgen al snel de mogelijkheid om te juichen, want Willian José scoort na een minuut of vijf de openingstreffer. De thuisploeg zet hier echt heel weinig tegenover. Cádiz is ook hopeloos uit vorm, want in de laatste vijf wedstrijden is er slechts eenmaal gescoord. Ook dateert de laatste overwinning alweer van 1 september. Het is dat gelijkspelen nog wel eens lukt, waardoor ze nog niet kansloos zijn in de strijd tegen degradatie. Vlak voor rust krijgen ze nog wel een grote kans, maar alle drie de pogingen sneuvelen.

Cadiz probeert positief uit de kleedkamer te komen, maar krijgt binnen 60 seconden het deksel alweer op de neus. Pablo Fornals krijgt de bal aangespeeld, creëert wat ruimte voor zichzelf en krult de bal met zijn buitenkant in de verre hoek. Hierna wordt er nog van alles aangemodderd, maar echt voetballen lukt beide teams niet echt meer. Waar de gasten dit normaliter zeker wel kunnen, zorgt storm Karlotta ervoor dat dit onmogelijk wordt gemaakt.

Pas tegen het eind van de wedstrijd stopt het met regenen en trekt iedereen zijn poncho’s uit. Het waait nog steeds, dus het duurt niet lang voordat de eerste poncho het veld opwaait. Inmiddels waait er eentje over het veld en probeert de scheidsrechter deze nog naar de zijlijn te brengen. Nu is hek van de dam, want inmiddels lijkt iedereen het wel een goed idee te vinden om zijn poncho naar het veld te slingeren. Met nog een minuutje op de klok ligt het veld zodanig bezaaid dat de goed fluitende Ricardo de Burgos er maar vroegtijdig een einde aan maakt. De punten gaan mee met Betis, wat waarschijnlijk de makkelijkste overwinning van dit seizoen heeft geboekt.

Volg ons op X, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.