04/02/2012 West Ham United 2-1 Millwall FC

 04/02/12
West Ham United 2-1 Millwall FC
Boleyn Ground
27.774 toeschouwers
Championship

Terwijl het in Nederland hard vroor en een gehele speelronde in de Jupiler League werd afgelast, zaten wij in Londen. Met een mooi temperatuurtje, zo rond het vriespunt, een lekker zonnetje en weinig wind, had het alles om een mooie voetbaldag te worden. Dat werd het ook. De wedstrijd van het jaar stond op het programma: West Ham United tegen Millwall.

De rivaliteit tussen West Ham en Millwall is al aan de gang sinds de oprichting. Beide clubs zijn oorspronkelijk opgericht voor havenarbeiders. De Thames Ironworks is de oorsprong van West Ham, terwijl Millwall Ironworks, vanzelfsprekend, de oorsprong vormt van Millwall FC. De rivaliteit heeft extra bekendheid gekregen door de film Hooligans. Het geweld kwam voor het laatst in 2009 tot uitbarsting. West Ham en Millwall troffen elkaar voor het eerst sinds 4 jaar weer in het bekertoernooi. De wedstrijd leidde tot veel opstootjes en de wedstrijd lag geruime tijd stil. Door de promotie van Millwall twee seizoenen terug en de degradatie van West Ham het vorige seizoen stonden beide clubs voor het eerst sinds 2004/05 weer tegenover elkaar in de competitie.

Rond tien uur arriveren we bij Boleyn Ground. Na de noodzakelijke boodschappen maken we ons op voor het ontvangst van Millwall. Tegen elven komt de spelersbus van Millwall aanrijden, wat al voor een hoop opschudding zorgt.

Een uur voor kick-off arriveren we op onze plekken. De tweede ring van de fanatieke Bobby Moore Stand. De Millwall-fans hebben de gehele tweede ring van de tegenoverliggende tribune.

Het is waarschijnlijk één van de laatste keren dat West Ham en Millwall tegenover elkaar staan op Boleyn Ground, of Upton Park, zoals het wereldwijd bekent is. West Ham heeft vergevorderde plannen om dit oude stadion te verruilen voor het hypermoderne Olympisch Stadion. Het bekende verhaal van geld was belangrijker dan dit historische stadion. Daarom de oproep om dit stadion nog te gaan bekijken nu het nog kan.

Als de spelers opkomen zorgt het overbekende ‘Im forever blowing bubbles’ voor een kippenvel moment. Tijdens de wedstrijd zijn het vooral de ‘bloody bastards’, ‘wankers’ en ‘fucking cunts’ die overheersen.

West Ham krijgt al vroeg rood, maar blijft de bovenliggende partij. Vlak voor rust wordt de score geopend en komen ze op 1-0. Millwall weet er nog 1-1 van de maken, maar vlak daarna is het de beurt weer aan West Ham. De eindstand: 2-1.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.