16/02/12 AZ 1-0 RSC Anderlecht

16/02/12
AZ 1-0 RSC Anderlecht
AFAS Stadion
13.744 toeschouwers
UEFA Europa League

Vandaag lag er de keuze tussen Ajax-Manchester United en AZ-Anderlecht. Kiezen voor het eerste zou een torenhoge ticketprijs voor een kansloze nederlaag betekenen. Daarnaast was het AFAS Stadion een nieuwe ground voor ons, dus dat heeft dan sowieso de voorkeur.

De recente geschiedenis van AZ is bekent. Aan de hand van Dirk Scheringa greep het in 2009 de landstitel. Toen het imperium van Scheringa instortte dreigde AZ mee gesleurd te worden in die val. Dit is echter nooit gebeurt en AZ draait weer volop mee in de eredivisie.

Anderlecht is de recordkampioen van België en vriendjes met Amsterdam. Vooral dat laatste valt niet goed in Alkmaar en al snel werd er gesproken van de “belgische joden”. De sfeer was gedurende de hele wedstrijd matig. AZ moest het vooral hebben van de overbekende klappertjes en Anderlecht slaagde er geen enkele keer in het AZ-publiek te overstemmen.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op. AZ begint beter en pakt verdient de voorsprong. Tegen het einde wordt Anderlecht sterker en uiteindelijk mag AZ van geluk spreken dat het de overwinning over de streep kan trekken.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.