18/02/2012 Hamburger SV 1-3 SV Werder Bremen

   18/02/12
HSV 1-3 Werder Bremen
Imtech Arena
56.553 toeschouwers
Bundesliga

Hamburger SV en SV Werder Bremen zijn twee vereinen die al jaren lang eerste klasse spelen en al jarenlang elkaars rivalen zijn. Voor HSV is alleen de derby met St. Pauli meer beladen, maar zij speelden de afgelopen jaren nauwelijks in de Bundesliga.

Met de auto trokken we naar Leer, om daar op de trein te stappen richting Hamburg. Aangekomen op station Leer (we schrijven kwart voor negen in de morgen) treffen we al een grote groep Werder-fans aan. Flink aan het bier. Voor hun is dit de trip van het jaar.

De treinreis verloopt soepel en rond half 2 staan we op Hamburg Hauptbahnhof. De bedoeling was om eerst nog het stadion van St. Pauli te vincken, maar vanwege de drukte in de stad en bij de metro’s besloten we dit over te slaan en rechtstreeks naar de Imtech Arena te trekken.

Wat opvalt zijn de vele zwervers rondom het stadion die winkelwagentjes uitstallen waarin lege bierflesjes worden gelegd. Een uur van te voren komen we aan op onze plekken. Recht onder “The Chosen Few”, de ultragroep van HSV. Het sfeertje zat er goed in, maar na de 1-3 viel zelfs de capo stil. Duidelijk is dat in Duitsland alles wat er qua sponsoring binnen te halen valt, binnen wordt gehaald. Alles is gesponsord, van de bal tot de corners, van de doelpunten tot de gele kaarten..

De Imtech Arena van HSV is qua grootte een imposant stadion. Verder is het een redelijk, “recht toe recht aan”, “dertien in een dozijn” stadion.

Werder is duidelijk een maatje te groot voor HSV en wint makkelijk met 1-3 in Hamburg.Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.