06/05/12 SC Heerenveen 2-3 Feyenoord

06/05/12
SC Heerenveen 2-3 Feyenoord
Abe Lenstra Stadion
26.100 toeschouwers
Eredivisie

De afgelopen dagen werd er al veel gesproken over deze wedstrijd. Vooral over het belang van deze wedstrijd voor Heerenveen. Winnen is prima, verliezen ook, maar gelijkspelen mag absoluut niet. Dan loopt Heerenveen namelijk de kans Europees voetbal mis te lopen. Vooral PSV is ongelukkig met deze situatie. Deze club is samen Feyenoord nog in de race voor plek 2. Maar indien Heerenveen de wedstrijd tegen Feyenoord weggeeft, is PSV kansloos voor deze plek.

We arriveren al vroeg in Heerenveen. Een door de politie gecreëerde file leverde nog flink wat vertraging op. Alle Feyenoord supporters werden van de weg gehaald en gecontroleerd op wedstrijdkaarten.  Dit leverde verder geen problemen op.

In Heerenveen nemen we plaats op een terras voor een goed glas bier en wat te eten. Het bier smaakt zeer goed en het eten is verrukkelijk, net als de Friese blondines die voor het terras heen en weer paraderen.

Op weg naar het stadion treffen we een corteo van Nieuw Noord aan. Dit stelde niet heel erg veel voor, maar het was een leuk gezicht. Helaas vond de plaatselijke ME het nodig supporters die fakkel afstaken hardhandig te arresteren, wat tot een hoop onrust en irritatie leidde.

Aangekomen bij het stadion nemen we plaats op onze plekken naast Nieuw Noord. De wedstrijd begint zeer goed en Heerenveen is de bovenliggende partij. Feyenoord komt er enkele keren zeer gevaarlijk uit, maar met name Cabral weet een hoop counters te verprutsen. We gaan rusten met 0-0.

Na rust komt Heerenveen op voorsprong, verdient. Feyenoord komt echter binnen enkele minuten al op 1-1 en vanaf dat moment stopt Heerenveen met voetballen. Vanaf de aftrap word de bal passief rond gespeeld zonder enkele dreiging. Als Feyenoord de bal in handen krijgt mag het simpel de 1-2 aantekenen. Dit word door het Friese publiek beantwoord met een massaal “Wij gaan Europa in!” De 1-3 volgt weer binnen enkele minuten en de wedstrijd is gespeeld. Heerenveen komt nog op 2-3 maar geeft nog blijk van de intentie om gelijk te spelen. Iets wat overigens geheel te begrijpen is.

De wedstrijd bloedt zo dood en Feyenoord mag zich gaan opmaken voor voorrondes Champions League. Een onverwachte prestatie. SC Heerenveen gaat samen met PSV de Europa League in. Twente, RKC, NEC en Vitesse gaan via de play-offs uitmaken wie zich bij die twee mag aansluiten.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.