05/05/2012 ASWH 2-0 SVV Scheveningen

05/05/12
ASWH 2-0 SVV Scheveningen
Sportpark Schildman
±1800 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

Een kraker van de bovenste plank vandaag in de Hoofdklasse B. SVV Scheveningen kan zich vandaag tot kampioen kronen door te winnen in Ambacht van concurrent ASWH. Bij een gelijkspel is Scheveningen afhankelijk van de uitslag van de nummer 2, Kozakken Boys, thuis tegen Achilles Veen. Mocht Scheveningen verliezen en Kozakken Boys winnen dan komt de ploeg uit Werkendam op 1 punt van de Scheveningers en de Ambachtse formatie daar weer 1 punt achter. De belangen waren groot dus.

Er waren vijf bussen met supporters mee uit Scheveningen en ze lieten merken dat ze aanwezig waren. Met rookpotten en shooters werd de opkomst ingeluid. Gekkenhuis in de hoofdklasse.

Scheveningen begon uitstekend aan het duel en binnen 1 minuut lag de bal al in het net. Helaas voor SVVS werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. Scheveningen blijft desondanks stevig aandringen en probeert vooral via afstandschoten keeper Van de Corput te passeren. Ook ASWH probeert er iets van te maken maar word niet echt gevaarlijk.

We gaan rusten met 0-0 en in de tweede helft is het ASWH wat zich steeds beter in het spel knokt. Scheveningen raakt vermoeid en gefrustreerd en ASWH weet via de snelle spitsen Ricardo Danning en invaller Elvis Versluis er gevaarlijk uit te komen. Via de eerstgenoemde komt de ploeg uit Ambacht verdient op voorsprong na precies een uur spelen. Deze marge word in de slotminuut verdubbeld via een van richting veranderde vrije trap. De frustraties bij Scheveningen lopen tot een kookpunt en El Moussaoui word van het veld gestuurd. De koploper mag van geluk spreken dat er geen twee keer rood word getrokken na de hevige protesten van de spelers.

De wedstrijd eindigt in een 2-0 overwinning voor ASWH en SVV Scheveningen moet volgende week thuis vol aan de bak tegen Excelsior’31 om daar alsnog de titel te veroveren. Anders liggen Kozakken Boys (won vandaag met 3-1 en moet volgende week naar RVVH) en ASWH (volgende week uit tegen LRC) op de loer voor de felbegeerde promotie naar de Topklasse.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.