13/05/12 Vitesse 2-0 NEC

13/05/12
Vitesse 2-0 NEC
Gelredome
13.301 toeschouwers
Play-offs Europa League

Was het donderdag nog een play-off om promotie naar de eredivisie, vandaag stond er Europees voetbal op het spel. De altijd beladen wedstrijd tussen de Gelderse buren Vitesse en NEC. Deze wedstrijd is extra beladen omdat NEC de heenwedstrijd met 3-2 won door 2 goals die op z’n minst discutabel waren. Vitesse voelde zich zwaar tekort gedaan en zint op revanche.

Ondanks de grote belangen van deze wedstrijd, komt het publiek maar mondjesmaat opdagen. Slecht 13.301 kaarten zijn er verkocht. Dit is net iets meer dan de helft van de beschikbare tickets. Het is algemeen bekent dat Vitesse moeite heeft het Gelredome te vullen, maar dit was nog erger dan verwacht werd.

De wedstrijd begint mat. Er staat veel op het spel en beide teams kampen met zenuwen. Na ruim een half uur ontbrand het duel. Bram Nuytinck van NEC krijgt rood. Dit leidt tot een omsingeling van NEC door Vitesse en in de slotminuten komen ook de eerste echte kansen. Toch gaan we rusten met 0-0.

In de tweede helft zet het spelbeeld zich voort. Toch komt ook NEC er af en toe gevaarlijk uit. In de 51ste minuut is het uiteindelijk Nicky Hofs die de ban breekt en met een lob de 1-0 verzorgt. Vlak daarna volgt een tweede rode kaart voor NEC en lijkt het duel beslist. Vitesse word echter iets te overmoedig en begint al aan een vorm van galary play. NEC blijft wel bij de les en domineert zelfs bepaalde fases van de wedstrijd, ondanks de twee man minder. Dit leidt uiteraard tot grote onvrede bij de geel-zwarte aanhang. Uiteindelijk word het duel beslist in het voordeel van Vitesse. Met nog een kwartier op de klok maakt Bony de 2-0. Daarna krijgt Vitesse ook nog een strafschop. Na het nodige gesteggel wie hem mag nemen, is het uiteindelijk Reis die mag aanleggen en mist. Hierna bloedt de wedstrijd dood.

Na afloop proberen de NEC-supporters door de plexi wanden te komen, na uitdagend gedrag van Velthuizen en Hofs richting de NEC-aanhang. De Vitesse-supporters reageren hierop en een enkeling slaagt erin bij het uitvak te komen. Uiteindelijk komt de ME het stadion binnen en sust de boel. Buiten worden nog diverse pogingen gedaan door beide kanten, maar dit heeft geen succes. Vijf Vitessenaren worden gearresteerd.

Tijd voor ons om huiswaarts te keren. Onderweg worden nog de Wageningse Berg en Sportpark De Eikelhof van VV Bennekom gevinkt.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.