06/10/12 Roda JC 3-0 VVV Venlo

06/10/12
Roda JC 3-0 VVV Venlo
Parkstad Limburg Stadion
12.464 toeschouwers
Eredivisie

Direct na Heinenoord – Smitshoek rijden wij door naar Kerkrade voor de wedstrijd Roda JC – VVV.  De enige twee eredivisie clubs uit deze provincie stonden tegenover elkaar op een mooie maar koude zaterdagavond. Roda had nog een mooie vuurwerkshow geregeld voorafgaand aan de wedstrijd.

De rook was nog niet opgetrokken en de scheids fluit voor het begin van de wedstrijd. De scheidsrechter heeft er duidelijk zin in want binnen 6 minuten heeft deze al 2 gele kaarten uit z’n borstzakje getoverd. De clubs hadden hier echter weinig van geleerd en bleven gewoon doorgaan met shirtje trekken, gestrekte benen en harde duels. De scheidsrechter leek het alleen te vertikken  om nog een kaart uit de delen. De rechtsback van Roda had al in de 25e minuut van het veld afgestuurd moeten zijn na 3 overtredingen die zeker geel waard waren. De kaarten bleven echter op zak.

VVV heeft het betere van het spel (al was dat ook zeer slecht) maar tegen de verhouding in maakt Malki de 1-0 voor Roda. Een doelpunt bleek niet hetgene wat de wedstrijd nodig had, want beide clubs gaan net zo vrolijk werden met waar ze voor het doelpunt al mee bezig waren, lekker schoppen. Alleen Van Haaren schiet nog een redelijke vrije trap op doel en daarna gaan we de rust in.

De tweede helft was iets beter te aanschouwen en Roda maakt via een mooi uitgespeelde aanval 2-0 via Fledderus. VVV probeert nog wat te creëren met een dubbele wissel maar ook de verse krachten kunnen geen potten breken en blijft het beste van het spel aan Roda. Roda bouwt  de score zelfs nog uit naar 3-0 door een prachtige pegel van wederom Malki.

Het vervolg van de wedstrijd levert niet veel interessants meer op eigenlijk. Roda vergeet de score te vergroten en VVV is niet bij machte om nog iets te bewerkstelligen.

De wedstrijd bloedt daarom redelijk doodt en we kregen aandacht voor andere dingen. Zo hebben wij geconcludeerd dat het de eerste wedstrijd weer was waarbij onze adem condenseerde en dit luidt weer het vervelendste periode van het seizoen in, het wordt kouder, er komt meer neerslag, en dit tezamen gaat resulteren in afgelaste wedstrijden. Geen leuk vooruitzicht.

Maar goed, eindstand van de wedstrijd Roda JC Kerkrade – VVV Venlo: 3-0

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.