24/10/12 AFC Ajax 3-1 Manchester City

24/10/12
AFC Ajax 3-1 Manchester City
Amsterdam Arena
45.743 toeschouwers
UEFA Champions League

Champions League voetbal en een grote Engelse ploeg als tegenstander. Dat zijn ingredienten voor een prima voetbaldag. Dus trokken wij in de middag richting Amsterdam voor het Champions League duel Ajax-Manchester City.

Aangekomen in de stad lopen we richting het centrum voor de nodige inkopen (bier, baco en eten) waarna we een rustig bankje uitzoeken om de pmds die we in de trein begonnen goed te vervolgen. Na enkele minuten worden we aangesproken door een zwerver die verteld over de grote groep City-supporters en de onrust die dat met zich meebrengt op de Wallen. Voor een biertje is hij maar wat graag bereid ons de weg te wijzen.

Aangekomen bij de Wallen blijkt het dat we net te laat zijn. De ME is inmiddels bezig met het schoonvegen en afzetten van het gebied. Wij besluiten daarop maar rustig onze pmds voort te zetten en trekken dan terug naar Amsterdam Centraal Station.
Daar aangekomen stappen we in de trein die ons naar Bijlmer-Arena zou brengen. In de trein is het al een aardig gekkenhuis met zowel Ajax- als City-supporters die voor een geweldige sfeer zorgen. Het treinpersoneel is er blijkbaar minder blij mee en besluiten niet verder te rijden. Op naar de metro dus maar. Ook daar een fantastische sfeer en rond acht uur zet hij ons keurig voor de Arena af.

Binnengekomen, blijkt de warming-up al voorbij en is het dus wachten op de opkomst. De sfeer op VAK410 zit er redelijk goed in, maar er staan ook opvallend veel mensen tussen die het analyseren en bespreken van de wedstrijd met elkaar belangrijker vinden dan het ondersteunen van de eigen ploeg.
Ajax is de bovenliggende partij in de beginfase maar moet toch als eerste een doelpunt incasseren. Samir Nasri passeert Vermeer in de lange hoek.
Ajax recht vlak voor rust de rug en weet via Siem de Jong een prachige treffer te scoren.

In de tweede helft is Ajax de betere ploeg en stelt City zwaar teleur. Via Moisander en Eriksen loopt Ajax uit naar 3-1 en weet zo redelijk onverwacht te winnen van de miljonairs uit Manchester. Ook de City supporters laten hiervoor hun waardering blijken en trakteren de Ajacieden op een massaal applaus na afloop van de wedstrijd.

Rond elf uur proppen we ons in de eerste de beste trein weg uit Amsterdam. Het was weer een mooie Europacup avond.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.