26/10/12 SBV Excelsior 0-0 AGOVV

26/10/12
SBV Excelsior 0-0 AGOVV
Stadion Woudestein
2.176 toeschouwers
Jupiler League

We zaten onderuit gezakt in onze luie stoel en bedachten ons opeens dat we geen vrijdagavond wedstrijd op de planning hadden staan. De wedstrijd in Kralingen leek ons niet zodanig interessant om met dit weer een geslaagde avond te kunnen hebben, maar bij gebrek aan beter zijn we toch maar richting Excelsior gegaan voor de thuiswedstrijd tegen AGOVV.

Lopend door ons mooie Rotterdam met een biertje in ons hand kregen we toch steeds meer hoop op een goede pot voetbal. Vlak voor het stadion weer het restant van het bier verstopt voor de terugweg en nog even zo’n lekkere vette (warme) hamburger naar binnen om enigszins opgewarmd aan de aftrap te verschijnen. Een voetbalwedstrijd hoort leuk te zijn. Je weet wel, bloed, zweet en tranen. AGOVV probeerde er wat van te maken tegen een slap Excelsior.

De kansen zijn schaars, en de wedstrijd was verre van hoogstaand, dus dwaalde onze aandacht zo af en toe een beetje weg van de wedstrijd. Zo hebben wij een bel-chinees gevonden, mede als de foto-chinees (ja dat is weer nieuw). Uiteraard hebben wij ook nog de “Babe of the Game” geprobeerd te spotten, alhoewel was dit moeilijker dan gedacht. Ook irriteerden we ons ook ontzettend aan een kinderfeestje bij ons in het vak, waarvan een paar van die koters zich tot capo waanden en op alles begonnen te trommelen wat ze konden vinden.  Daarnaast was het ook nog stervenskoud en waren we blij met onze sjaal en handschoentjes…

Maar goed, nog even over de wedstrijd. De tweede helft was van een iets beter niveau dan de eerste helft, en zowaar ontstaan er wat kansen zo hier en daar. Toch hebben wij er geen vertrouwen meer in dat de brilstand van het scorebord afgaat. Zeker niet als je spelers als lange slungel Janga op de flank staan en de kabouter Manu als “kopsterke” centrumspits. AGOVV had een iets logischere tactiek maar wist ook niet echt veel te bewerkstelligen.

We hebben zelden zo’n saaie pot voetbal meegemaakt, alhoewel was het wel grappig om te horen dat de Excelsior supporters hun eigen spelers uitmaakten voor amateurs. “Werken voor je geld” en “Schaam je kapot” waren dan ook de leuzen die te horen waren en gelijk hebben ze. Wat een dramatische vertoning van een ploeg als Excelsior.
Voor het eerst in 29 wedstrijden is het dan zover, eindstand: 0-0.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.