16/02/13 VV Alexandria’66 1-2 XerxesDZB

Alexandria 6616/02/13Xerxez DZB
VV Alexandria’66 1-2 XerxesDZB
Sportpark Oosterflank
±300 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

De winter lijkt bijna ten einde, met een graad of 10 vertrekken wij naar een wedstrijdje in de buurt. De derby in de hoofdklasse B staat op het programma voor ons. Met de metro als vervoer duurde het niet lang om te arriveren op het terrein van Alexandria’66.
We hebben tijd genoeg om ons nodige pils op te drinken en we hebben goede moed voor een leuke pot voetbal.

De wedstrijd begint stipt om 15:00, een keurige tijd.
De verhoudingen zijn meteen duidelijk, Xerxes valt aan en de thuisploeg zet in op countervoetbal. Na een minuut of twintig komen de bezoekers na een keurige aanval op voorsprong. Aan het gejuich op het terrein te merken is 75% van de aanwezige mensen voor Xerxes is.
Er volgen in de eerste half nog een paar kansjes voor beide clubs, maar gescoord wordt er niet. Rust.

In de rust duiken wij de kantine in voor een pilsje (voor een zeer schappelijke prijs). Eenmaal uit de kantine komend zien wij tot onze verbazing dat Xerxes de 0-2 er al heeft ingeschoten. De pot lijkt gespeeld en Xerxes zou in dit geval zeer goede zaken doen in de stand. Naaste concurrenten ASWH en RVVH laten allebei punten liggen in een lastige uitwedstrijd.

Na ongeveer 75 minuten valt uit het niets de 1-2 na een mooie voorzet die beheerst wordt ingekopt. De thuisclub ruikt zijn kans en heeft het geloof plots weer teruggevonden. Ze zetten Xerxes volledig vast, krijgen nog een flink aantal goede kansen, maar nog een doelpunt bleek net iets te veel van het goede. Eindstand: 1-2 en XerxesDZB pakt de periodetitel bij buurman Alexandria.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.