09/02/13 Borussia M’gladbach 3-3 Bayer 04 Leverkusen

Borussia Mönchengladbach09/02/13Bayer 04 Leverkussen
Bor. M’gladbach 3-3 Bayer Leverkusen
Borussia-Park
46.010 toeschouwers
Bundesliga

Dit jaar zijn wij absoluut nog niet verwend met goed voetbal. De derby van Brugge ging niet door, Aachen – Saarbrücken was vreselijk slecht qua voetbal om van FC Lienden – EVV nog maar niet te spreken. De wedstrijd van vandaag zou alles weer goedmaken. In een heerlijke pot voetbal scoren Die Fohlenelf en Die Werkself elk drie keer en delen de punten.

We trokken in de ochtend al richting Mönchengladbach om zo onderweg nog wat grounds te kunnen vincken. Alle sportparken waren stuk voor stuk verlaten. Prins Carnaval heeft duidelijk gewonnen van Koning Voetbal. Koning Winter was ook weer flink bezig en zo trokken wij tussen de sneeuwstormen door via VV Brabantia, FC Eindhoven, RKSV Nuenen, Helmond Sport en het inmiddels failliete VV Dijkse Boys richting Duitsland.

Rijdend over de A61 zagen we plots aan onze rechterhand een gigantische kollos liggen. Onze eerste kennismaking met Borussia-Park. Een kennismaking die ons zeker zou gaan bevallen. Duidelijk mag zijn dat het Borussia-Park het nooit gaat halen bij de mythische Bökelberg, maar voor een nieuw stadion is het zeker niet slecht.

Wat wel slecht was was het spel van Der VFL. Bayer was vele malen beter in de eerste helft en ondanks de steun van de fanatieke Nordkurve kwam BMG niet onder de druk uit. Bayer krijgt kans op kans en BMG stelt hier niks tegenover. Toch valt de 0-1 niet. Sterker nog, het wordt 1-0. We schrijven de 44e minuut, Bayer heeft al acht corners gehad, en Borussia mag haar eerste corner gaan nemen. Deze resulteert in een Tor en zo gaan de Borussen rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust komt de wedstrijd echt tot leven. Bayer maakt de achterstand vrij snel ongedaan. Die Fohlen komen daarna weer op voorsprong via Luuk de Jong maar binnen één minuut trekken die Werkself het weer gelijk via Kießling die zijn 100ste Bundesligatreffer mocht noteren. Daarna pakken ze zelfs de voorsprong en lijkt BMG op een nederlaag af te stevenen. Dit zou gezien de tweede helft absoluut niet verdient zijn en gebeurd gelukkig ook niet. Herrmann weet na het nodige voorbereidende werk van Roel Brouwers de 3-3 tegen de touwen te werken. Een prachtig slot van een fantastische pot voetbal.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.