26/01/13 Alemannia Aachen 2-0 1.FC Saarbrücken

Alemannia Aachen26/01/13FC Saarbrucken
Alemannia Aachen 2-0 1.FC Saarbrücken
Tivoli
8.389 toeschouwers
3. Bundesliga

Na het debacle van vorige week waren we wel weer eens toe aan een goede pot voetbal. Vandaag is duidelijk geworden dat je daarvoor niet in de Duitse dritte Bundesliga moet gaan kijken. Wat een belabberd niveau.

De dag begon vroeg en koud. Kwart voor negen stapten we in Rotterdam op de trein en geheel volgens planning kwamen we stipt om twaalf uur aan op Aachen Hbf. Onderweg zagen we nog de mogelijkheid om de stations van Weert, Roermond, Sittard en Heerlen te vincken.

In Aachen aangekomen stuitte we direct op een groep Saarbrücker die verzameld hadden bij het station. Voor ons begon daar de grote tocht naar het stadion. Via de door ons uitgestippelde toeristische route kwamen we uiteindelijk na ruim een uur aan bij het stadion. Een beloning was er wel. Een nagenoeg perfect nummerbord werd gespot: AC-AB-312. Creatief dat we zijn tekenen we daar natuurlijk even een één tussen. (zie foto’s)

Sjaal werden aangeschaft in de fanshop van dit gloednieuwe stadion en samen met onze bier en bratwurst namen we onze plekken op de tribune in. Het stadion bleef naast de sfeertribune en het uitvak angstvallig leeg. Slecht een kleine acht en een half duizend supporters namen de moeite om in de vrieskou dit Aachen aan het werk te zien. Opvallend, aangezien de club juist een actie bezig is om het voortbestaan van Der Verein  te verzekeren. Supporters worden opgeroepen massaal naar het stadion te komen en verschillende “Rettung Mit Dir”-producten zijn in omloop. Enkele dagen eerder was er nog een benefietwedstrijd tegen Bayern München welke liefst 32.000 toeschouwers trok. Zo een publiekstrekker was Saarbrücken dus duidelijk niet.

De uitploeg die, voorafgaand aan deze speelronde, drie plekken boven de thuisploeg bivakkeert had een vol uitvak meegebracht. Zo’n 600 Saarbrücker hadden de moeite genomen om naar Aachen af te reizen. Ze lieten dan ook flink van zich horen. Tot aan de 2-0 van Aachen (75e minuut) was Saarbrücken vocaal de baas in Tivoli.
Op het veld waren ze dit duidelijk niet. Naast enkele spaarzame counters kwamen ze niet voor de goal van Aachen. Aachen daarentegen kwam enigszins gelukkig op voorsprong maar kwam daarna nauwelijks meer in de problemen. De wedstrijd was van een belabberd niveau, maar we hebben ons weer kostelijk vermaakt.

Na de wedstrijd trokken wij snel weer richting Hauptbahnhof en rond kwart over acht kwamen wij weer aan in onze mooie havenstad.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.