Groundhop.org Jaaroverzicht I

Een jaar geleden, een uur na de klassieker Feyenoord-Ajax, zaten wij te twijfelen of wij een site moesten oprichten. Voetbalwedstrijden bezoeken, stadions hoppen en sjaals sparen deden wij al en het leek ons leuk dit met de buitenwereld te delen. Zo zag groundhop.org op zondagmiddag 29 januari 2012 het levenslicht.

Nou zat ook wel bijna alles mee dit seizoen. Zo begonnen we al direct met een echte must-see voor een groundhopper, West Ham United tegen Millwall. Bijna twee weken later maakten we een complete voetbaltrip waarin we drie wedstrijden in vier dagen bezochten (1, 2, 3). De geldkraan blijft natuurlijk niet eeuwig openstaan en doen het vervolgens ietsjes rustiger aan.

Stilzitten staat niet in ons woordenboek en ondanks dat we het iets rustiger aan doen, zien wij nog steeds heel veel voetbalwedstrijden en stadions, waar de zon weer begint met schijnen, fleuren wij ook weer helemaal op en bezoeken we weer eens vijf wedstrijden in 2 weken. Zo gaan wij van Hendrik-Ido-Ambacht naar Heerenveen, door naar Tilburg, vlak daarna naar Arnhem om te eindigen in Ridderkerk. Logisch is het niet, gezellig wel.

Het gaat ons ook niet om de logica maar vooral om heerlijke wedstrijden met lekker bier, een mooi zonnetje en een goede sfeer. Daarmee werden wij in Mei mee overgoten toen wij besloten om twee play-offwedstrijden van de Zaterdag Hoofdklasse B te gaan volgen waarin ASWH, RVVH en de Kozakken Boys uitkwamen. Twee fantastische wedstrijden met een schitterend zonnetje, allemaal op de fiets gehopt, ook een unieke prestatie.

Na de zomerstop gaan we net zo vrolijk verder en zijn de eerste twee wedstrijden ook weer meteen raak. Feyenoord en Vitesse ontvangen in Europees verband respectievelijk Dinamo Kiev en Anzhi Makhachkala waar wij ook weer twee maal een heerlijk zonnetje hadden en ons ‘s middags vertoefden op de terrassen in Rotterdam en Arnhem.

De zon blijft helaas niet eeuwig schijnen, maar uiteraard blijven wij wel hoppen. Met een goeie mengeling van amateurwedstrijden afgewisseld met een eredivisie en buitenlandse wedstrijden vermaken wij ons kostelijk en zien wij nog vele geweldige wedstrijden.

Op 6 oktober tilden wij ons groundhoppen naar een hoger niveau door op één dag zowel Heinenoord-Smitshoek als Roda JC – VVV Venlo te bekijken en ook nog vijf grounds te hoppen in de tussentijd.

De auto wordt steeds vaker ingeruild voor de trein zodat wij allemaal lekker aan het bier kunnen, wat goed uitpakt. Met de auto kunnen we weliswaar meer stadions hoppen, maar om te merken hoe de sfeer in de stad is voor de wedstrijd is ook geweldig. Zo hebben wij op het terras gezeten tussen de Napoli supporters, de spelersbus van Anzhi opgewacht om een glimp op te vangen van wereldsterren en hebben we in de metro gezeten met een kudde dronken Manchester City supporters. Allemaal verschillende dingen, allemaal het genieten waard.

Met de uitslagen zat dit jaar ook bijna alles mee. Gelukkig maar twee keer een 0-0 moeten aanschouwen en zagen we wel de amateurs van ADO’20 los gaan met een 5-0 na 13 minuten tegen FC Eindhoven. Een verhitte Waalse derby eindigde in 2-6 en hebben wij bij vv Barca – ASWH zelfs bijna de magische 10 mogen zien.
Dieptepunt was de afgelasting van de Brugse derby slechts 80 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Deze wedstrijd staat weliswaar nog steeds op het programma en zal eind Februari opnieuw bezocht worden.

Dit is slechts een kleine greep uit de inmiddels 42 bezochte wedstrijden. Zo zijn we een bloeiende site geworden waarin wij honderden views per dag mogen begroeten en ondertussen vanuit 43 landen zijn bekeken!
Volgend seizoen gaan we in hetzelfde tempo verder en hopen wij (ondanks een fantastisch seizoen) op een nog beter jaar. Wij hopen dat jullie ons ook in het nieuwe jaar blijven volgen.

Dit bericht werd geplaatst in Jaaroverzicht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.