14/11/12 Nederland 0-0 Duitsland

14/11/12
Nederland 0-0 Duitsland
Amsterdam Arena
49.000 toeschouwers
Vriendschappelijk

Tsja, wat valt er over deze wedstrijd te zeggen. Elk woord is er eigenlijk één te veel. De wedstrijd was van een dramatisch niveau. In de eerste helft creëerde Duitsland nog wat kansjes en Nederland kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. Voor het Oranje-publiek was dit geen rede om de hele tijd te proberen de wave er doorheen te krijgen. Dit lukte één of twee keer maar daarna wekte het vooral irritatie op. De Duitse fans -die vlak naast ons zaten- brachten de eerste minuten nog wel wat sfeer maar ook dit zakte ver weg naarmate de wedstrijd vorderde.

In de tweede helft neemt Nederland de overhand maar tot echte kansen leid dit niet. Manuel Neuer hoeft slechts één keer gestrekt te gaan om een goed schot van Janmaat uit de hoek te halen. Afellay blesseerde zich halverwege de tweede helft en zo kon Marco van Ginkel zijn debuut in Oranje maken.

Oranje en Duitsland vermaken het publiek de rest van de wedstrijd nauwelijks en de Arena is dan ook al bijna leeg bij het laatste fluitsignaal. Eindstand: 0-0.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.