16/11/12 Barnet FC 1-1 Accrington Stanley

16/11/12
Barnet FC 1-1 Accrington Stanley
Underhill Stadium
2.238 toeschouwers
League Two

Vrijdagmiddag vertrokken we richting Londen voor een heerlijk weekendje engels voetbal. Met maar liefst 14 profclubs in Londen en directe omgeving leent de Engelse hoofdstad zich hier uitstekend voor. Vorig seizoen werd alleen de wedstrijd West Ham United – Millwall bezocht, dit weekend staan er drie wedstrijden op het programma. De eerste was vrijdagavond, Underhill Stadium, League Two, de nummer 23 tegen de nummer 14, Barnet tegen Accrington Stanley.

Barnet begon de eerste helft, onder aanvoering van Edgar Davids, goed. Ze hadden meer balbezit dan Stanley en met enige regelmaat kwam er een voorzet in de zestien-meter terecht. Naarmate de wedstrijd vorderde, daalde de kwaliteit van het spel. Beide teams vervielen al snel in het typisch Engelse kick-and-rush-voetbal en dat was niet erg plezierig om te zien.
Het stadion van Barnet leent zich er dan ideaal voor om even weg te dromen. Een knus stadionnetje bestaande uit 7 verschillende tribunes en het bekende schuin aflopende veld.

Na rust gingen beide teams vrolijk werden met waar ze de eerste helft gebleven waren. Uiteindelijk komt Accrington Stanley op een 0-1 voorsprong. Tot een echte verandering in het spelbeeld leidde dit niet. Barnet bleef zijn heil zoeken in de lange ballen.

Uiteindelijk weet Barnet gelijk te maken. De scheidsrechter geeft een penalty voor een overtreding die maar weinigen zagen. De eerste inzet word gemist, maar van de scheidsrechter moet de penalty over omdat de spelers van Accrington te snel in zouden hebben gelopen. De Barnet-supporters scanderen: “Give it to Davids!” maar Byrne schiet nu wel raak: 1-1.

Stanley komt nog een keer op voorsprong, maar deze goal word afgekeurd vanwege buitenspel. Barnet eindigde de wedstrijd met 10 man, Davids pakte twee gele kaarten en kon dus vroegtijdig gaan douchen.

Het was een mooie kick-off voor een mooi weekend. Voor zaterdag stond “the battle for relegation” tussen QPR en Southampton op het programma. Morgen het verslag.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.