19/08/12 R. Charleroi SC 2-6 R. Standard de Liège

19/08/12
R. Charleroi SC 2-6 Standard de Liège
Stade du Pays de Charleroi
11.153 toeschouwers
Jupiler Pro League

Vandaag stond de derby van het Zwarte Land op het programma. Oftewel de enige echte Waalse klassieker: Charleroi – Standard. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar ontmoette was in het seizoen 2010/2011. Toen werd het duel stilgelegd omdat Charleroi-fans tientallen tennisballen het veld op gooiden en enkele supporters het veld op kwamen. Ook Standard liet zich niet onbetuigd en gooide vuurwerk op het veld. De wedstrijd eindigde toen in 0-2 en dat betekende degradatie voor Charleroi.

Nu zijn de zebra’s terug op het hoogste niveau en gaan ze het opnieuw proberen tegen Luik. Het is een Waalse derby met een Nederlands tintje. De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis en Standard wordt gecoacht door Ron Jans.

Per auto vertrekken we richting onze zuiderbuur en via de stadions van AFC Tubize en UR La Louvière Centre komen we aan bij het Stade du Pays de Charleroi.

Ondanks het verleden van deze derby was er vrije verkoop en konden per identiteitsbewijs 50 (!) kaarten aangeschaft worden. Ook Standard-supporters konden per ID-kaart 10 kaarten voor het uitvak aanschaffen.

De derby start zeer explosief. Niet alleen op de tribunes, maar ook in het veld. Na 3 minuten was het al 0-1 voor Standard door Ezekiel. Charleroi liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam twee minuten later alweer op gelijke hoogte. Daarna gebeurde er eigenlijk een half uur niks. Charleroi deed wat het kon, maar Standard bleef makkelijk op de been. In de 35e minuut was het Ajdarevic die de bezoekers weer op voorsprong schoot. Vier minuten later leek de wedstrijd gespeeld, Dzinic haalde Standard-aanvaller Ezekiel neer in het strafschopgebied, wat rood en een penalty opleverde: 1-3.

Charleroi begint vol goede moed aan de tweede helft en lijkt beloont te worden. In de zestigste minuut valt de 2-3 en de toch enigszins stilgevallen supporters leven weer op. Dit is helaas van korte duur. Drie minuten later verdubbelt Luik de marge weer en is de wedstrijd definitief gespeeld. Het grootste vertier komt dan nog van de stewards die met een brandslang de tribunes natspuiten om de supporters een beetje verkoeling te geven. Standard loopt in de laatste tien minuten nog simpel uit naar 2-6, mede dankzij dramatisch keeperswerk van Mandanda.

Op de terugweg word nog het stadion van Royale Jeunesse Sporting Heppignies-Lambusart-Fleurus gevinckt en komen we tegen middernacht voldaan terug in ons mooi Rotterdam.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.