25/08/12 BVV Barendrecht 1-1 VV Capelle

25/08/12
BVV Barendrecht 1-1 VV Capelle
Sportpark De Bongerd
± 1.500 toeschouwers
Topklasse Zaterdag

Vandaag een echte derby in de topklasse en lekker dicht bij huis. In Barendrecht speelde de lokale VV tegen de buren uit Capelle. Beide ploegen kenden een wisselvallig begin van het seizoen. Barendrecht hield vorige week knap Spakenburg op 0-0 op de Westmaat, maar Capelle met 0-3 verloor thuis van Genemuiden. In de beker was het precies andersom; Capelle kende geen problemen met Unitas (3-0), maar Barendrecht gaf een 0-3 voorsprong weg tegen het Cuijck van Hansie Hansie en ging na penalty’s onderuit.

Over het verloop van deze wedstrijd viel vooraf dan ook weinig zinvols te zeggen. De ongeveer 1.500 toeschouwers zagen een goed Barendrecht, in het zonnige begin van de regioderby. Al na 2 minuten viel de bal in het net achter Capelle-doelman Van Der Burg. Barendrecht komt eigenlijk niet in de problemen tegen een matig Capelle, maar weet zelf verder ook weinig te creëren.

In de rust slaat het weer om en verandert het zonnige De Bongerd in een waterbad. Het lijkt symbolisch voor Barendrecht, dat er heel de tweede helft eigenlijk niets van bakt. In de 68e minuut komt Capelle dan ook verdient langszij en Barendrecht moet vrezen dat het niet onder de voet gelopen word. Deze vrees word erger als drie minuten later Opschoor zijn tweede geel krijgt wegens zeuren en vroegtijdig mag gaan douchen.

Barendrecht verdedigt daarna echter goed en weet Capelle verder van het scoren te weerhouden. Zo bloedt deze derby dood en is geen van beide ploegen echt tevreden na afloop van de wedstrijd.


Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.