09/08/12 Vitesse 0-2 Anzhi Makhachkala

09/08/12
Vitesse 0-2 Anzhi Makhachkala
Gelredome
13.892 toeschouwers
3e voorronde UEFA Europa League

Vandaag speelt Vitesse in de voorronde van de UEFA Europa League tegen Anzhi Makhachkala. Vorig seizoen zagen we in de play-offs hoe Vitesse de basis legde voor dit Europese avontuur met een overwinning op buurman NEC.

Vorige week was Vitesse duidelijk de betere ploeg, maar verloor toch met 2-0. De ploegen hebben een gelijk verhaal eigenlijk de afgelopen jaren. Bij beide clubs zit een steenrijke eigenaar, maar worden er nog geen prijzen gewonnen, allebei de clubs snakken naar succes. Voor beiden was het eerste succesje een plek in voorrondes van de Europa League, waar het lot ze nu aan elkaar verbonden heeft.

Wij reizen af naar Arnhem, zoals gewoonlijk met de trein. Na een mooie zonnige dag op het terras reizen we met de gratis pendelbus naar het stadion. Aangekomen bij het Gelredome bleken veel supporters zich rond de hoofdingang te hebben verzameld. Ook Ben van het programma Voetbalfans was aanwezig. De spelersbussen kwamen aan en dat is dus de kans om wereldsterren als Roberto Carlos, Eto’o, Boussoufa en Zhirkov op de foto te krijgen, en niet te vergeten Guus Hiddink.

Om 8 uur begon de wedstrijd. Vitesse begon voorspoedig, maar helaas konden de Arnhemmers geen gaatje vinden in de defensie van Anzhi. Anzhi daarentegen counterde uit het niets naar een één op één kans voor Boussoufa. Veldhuizen red echter met het nodige geluk.

In de tweede helft zijn de rollen omgekeerd, in de 49e minuut schiet Eto’o zonder het zelf bedoeld te hebben de bal achter Veldhuizen. Vitesse moet er dan vier scoren om zich nog te kunnen plaatsen. Enkele minuten later word Cziommer van het veld afgestuurd met zijn 2e gele kaart. Vitesse probeert het nog met de moed der wanhoop, maar Gabulov heeft 2 fantastische reddingen op schoten van Bony en Reis.

Niet veel later wordt de wedstrijd beslist. Zhirkov wordt overduidelijk neergelegd in het strafschopgebied en Eto’o mag aanleggen van 11 meter. 0-2.

Zowel de spelers als de supporters doen nog hun best en proberen nog een goal te forceren, het mocht niet baten, Guus Hiddink heeft zijn team weer met een tactisch meesterplan het veld in gestuurd. Vitesse bleek niet bij machten om Guus Hiddink en zijn wereldsterren te verslaan.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.