07/08/12 Feyenoord 0-1 Dynamo Kiev

07/08/12
Feyenoord 0-1 Dynamo Kiev
Stadion Feijenoord
48.000 toeschouwers
3e voorronde UEFA Champions League

Voor Feyenoord was de opdracht van vandaag, na de 2-1 nederlaag in Kiev, duidelijk: winnen. Ondanks dat dat al een hele opgave zou worden waren de meeste Feyenoorders optimistisch. Er stond veel op het spel en dat leidde tot een prachtige sfeer in de Kuip. Op de Gerard Meijer werd een groot doek ontrolt.

Feyenoord speelde naar zijn kunnen en was de gehele eerste helft beter. Na een kwartier kreeg Ruben Schaken de beste kans van de tweede helft. Hij stond vrij voor de keeper maar slaagde erin de voorzet van Janmaat precies op de keeper te koppen.
Dynamo kwam er enkele keren gevaarlijk uit maar Mulder keepte prima.

In de tweede helft bleef het spelbeeld eigenlijk onveranderd. Feyenoord viel aan en was de beter ploeg, maar het grote manco van Feyenoord werd weer pijnlijk duidelijk. Een echte afmaker ontbreekt. De grootste kans van de tweede helft is voor Lex Immers, maar zijn inzet word gepakt door keeper Koval van Dynamo.
Waar Feyenoord de kansen niet wist af te maken slaagt Dynamo er wel in. In de 95e minuut maakt Brown van de enige kans een doelpunt voor Kiev.

Het is Feyenoord niet gegund om door te gaan in de Champions League en moet nu aansluiten in de laatste voorronde voor de Europa League. Dan is het te hopen voor de Rotterdammers dat ze de grote jongens als Internazionale, Marseille en Liverpool weet te ontlopen.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.