03/02/13 FC Lienden 0-0 EVV Echt

FC Lienden03/02/13EVV Echt
FC Lienden 0-0 EVV Echt
Sportpark De Abdijhof
±300 toeschouwers
Topklasse Zondag

Dit weekend werd bekent gemaakt dat FC Lienden na dit seizoen stopt als zondagtopklasser. Het “Chelsea van de Betuwe” dat dure spelers van heinde en verre naar het dorp haalde trekt nu de stekker uit de A-ploeg wegens geldproblemen. De club die landelijke bekendheid kreeg door de aanwezigheid van Hans Kraay Jr. zal volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk uitkomen in de tweede klasse Zaterdag. De huidige Zaterdag 1 ploeg staat momenteel bovenaan in de derde klasse. Alle reden om deze kleine bekende club te bezoeken dus.

De reis naar Lienden toe liep voorspoedig, onderweg nog GVVV, DOVO en VVA’71 op camera vastgelegd wat ons veel moeite en kleerscheuren kostte. Toen wij naar Vitesse – NEC gingen probeerden wij dit ook al, toen was de missie niet geslaagd. Ditmaal wel de stalen punten ontweken en het nodige hang en klimwerk  gedaan..

De eerste indruk van het dorpje Lienden was goed, eigenlijk best een schattig dorpje. Op het sportpark aangekomen doken we de kantine in voor een biertje, ook de kantine zag er schattig uit.
Vol vertrouwen net buiten de kantine klaar gaan staan voor de opkomst van de spelers. Van een opkomst-tune hebben ze nog nooit gehoord en dus was het een vrij dooie opkomst van de nummers 3 en 4 van de Topklasse Zondag.
Als eerst volgende er een minuut stilte voor een overleden club- en bestuurslid van FC Lienden.

De hoop die wij nog hadden voor een geslaagde middag was gevestigd op de wedstrijd zelf, daarin kwamen wij zeer bedrogen uit. De nummer 3 en 4 van de Topklasse zondag, daar mag je toch wel wat verwachtingen van hebben…
EVV probeert wel aan te vallen maar echt lukken wilt het niet en de plaatselijke FC speelde afschuwelijk. Niks kwam aan en als er ook maar enigszins een aanval leek te ontstaan speelden ze tot een keer of 10 toe één of andere onmogelijke hoge steekbal naar de rechterflank, het eindresultaat van alle pogingen: 9 doeltrappen en 1 ingooi. Echt verdiend nog een penalty, maar daar wil de scheidsrechter niet aan en zo zien wij een zeer bedroevende eerste helft.

De tweede helft geeft hetzelfde spelbeeld, EVV probeert een gaatje te vinden in de defensie van Lienden, de thuisploeg lijkt helemaal niks te willen.
In de 70e minuut is de coach van Lienden, Andre Paus, het zat en brengt twee wisselspelers erin. Zowaar begint een spelletje te spelen dat nog enigszins in de buurt komt van voetbal.

Kansen creëren doen ze echter zelden, verder dan één afstandsschot en een speler die tegen de doelpaal glijd komen ze niet en dat brengt ons bij het einde van de meest bedroevende wedstrijd die wij in ons bestaan hebben mogen aanschouwen.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.