04/10/12 PSV 3-0 SCC Napoli

04/10/12
PSV 3-0 SCC Napoli
Philips Stadion
18.000 toeschouwers
UEFA Europa League

Er stond weer eens een pot in Brabant op het programma. Lekker op een doordeweekse dag de  sleur van de week doorbreken en vroeg op de middag vertrokken we naar Eindhoven. Een mooi terrasje gevonden op De Markt, waar een goed aantal Napoli supporters aanwezig was. Op het terras een paar baco’tjes gedaan en genoten van het lekkere weertje.

Twee uur voor de wedstrijd vertrokken richting het stadion, dat gelukkig op loopafstand ligt van het centrum. Zoals gewoonlijk een sjaaltje gekocht (was nodig ook voor de winterse tempraturen) en rustig nog een biertje buiten het stadion gepakt.

Wij hadden het geluk dat we mooie plekjes wisten te bemachtigen tussen de “ultras” van PSV. Onze verwachtingen zijn hoog voor één van de topclubs van Nederland, maar toch waren we bang dat we bedrogen uit zouden komen. Gelukkig hielp de wedstrijd goed mee want al snel komt PSV op 1-0 dankzij Lens. De supporters blijven vrolijk zingen, alhoewel hadden we toch net iets meer verwacht van een Nederlandse topclub in een Europese wedstrijd. In de 41e minuut maakt Mertens de 2-0 en daarmee gaan we de rust in.

Waar Napoli in de eerste helft nog goed van zich liet horen qua zang (en fakkels), hoorden we ze in de tweede helft zelden. Cavani werd in de ploeg gebracht maar was geen schimp van de grote man die hij vaak is voor Napoli. Vrij vroeg in de tweede helft kopt Marcelo PSV op een 3-0 voorsprong en daarmee lijkt de wedstrijd te zijn beslist.

Napoli probeert nog naar voren te voetballen en haast te maken om nog een aansluitingstreffer te maken. Ze maken geen schijn van kans en zijn bijna niet in de buurt van Waterman geweest. PSV daarentegen countert er lustig op los en heeft kansen op een nog grotere uitslag.

Napoli probeert tot een kwartier voor tijd nog in de buurt te komen van een treffer maar geeft het daarna op. De kopjes gaan hangen en in de laatste vijf minuten weet Napoli nog vijf gele kaarten te verzamelen wat het totaal op acht brengt. De supporters merken de irritatie op het veld en weten dat de wedstrijd gespeeld is. De supporters laten blijken verstand te hebben van het Italiaans en scanderen dan ook “Arrivederci jalalalala”. Is weer eens wat anders dan “houdoe en bedankt”.

In de laatste minuten gaat ook nog het bekende melodietje van Arie Ribbens (Brabantse nachten zijn lang) door het stadion, alhoewel is dit een logisch verschijnsel van de belachelijke tijd van 21:05 die de UEFA heeft bepaald voor een flink aantal Europese wedstrijden. Iets voor elven fluit de scheidsrechter af en is de eindstand toch redelijk onverwacht:  3-0.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.