30/10/12 ADO’20 6-1 FC Eindhoven

30/10/12
ADO’20 6-1 FC Eindhoven
Sportpark De Vlotter
±2.000 toeschouwers
KNVB Beker 1/16 finale

Bekerwedstrijden zijn altijd leuk, amateurs krijgen te maken met professionele spelers die van ons geliefde spelletje kunnen leven. Na de loting gezien te hebben besloten wij maar om naar ADO’20 in Heemskerk te gaan, bier en baco mee, lekker vet kantine voedsel en zonder verwachtingen een wedstrijdje voetbal aanschouwen.
Tuurlijk hopen ook wij op een stunt van een amateurclub in de beker, maar wat we kregen voorgeschoteld was wel erg bizar…

Meteen na het fluitsignaal word FC Eindhoven compleet overlopen en het staat meteen 1-0. Nog voor we een slok van ons bier konden nemen lag doelpunt nummer 2 er in. Dat gebeurde hetzelfde met doelpunt nummer 3, ditmaal uit een penalty. Niet veel later valt ook de 4-0 en de 5-0 en zo zien wij na 13 minuten een 5-0 tussenstand op het scorebord staan.

Enigszins bijgekomen van deze bizarre situatie valt ons wel op dat er toch weinig sfeer zit in het stadion, tussenstand meegerekend. Zo af en toe hoor je het geluid van ADO’20 en iedereen die een warm hart heeft voor FC Eindhoven hield zich verstandig genoeg stil. Zo kregen wij de tijd om gezellig op zoek te gaan naar knappe vrouwen, bier en nog meer vette hap.
Voor rust valt de 5-1 nog, maar dit nam niemand echt serieus, we duiken de kantine in voor ons biertje en een sjaal. Gek genoeg was er op heel de club niemand te bekennen  die ook maar enigszins wist waar de sjaals zich zouden bevinden dus dat is wel een flinke afknapper. Dat kan de pret uiteraard niet drukken, we gaan vrolijk verder waar we mee bezig zijn.

Na rust valt er ook nog een 6-1 maar deze is slechts voor de statistieken, bij rust was de winnaar al bekend, ook al was het de amateur die als winnaar uit de bus zou komen. Eindhoven heeft niks in te brengen en ADO wil niks meer in brengen, en terecht. Een stunt is een stunt, bloed zweet en tranen zijn al geleverd en nu lekker freestyle de wedstrijd uitspelen.

Na de wedstrijd snel terug want het openbaar vervoer geeft ons korte tijd om terug naar huis te komen, eenmaal terug in de trein komt het grote besef eigenlijk pas. Zoveel pech we hadden met de saaie pot van Excelsior –AGOVV, zoveel geluk hebben we nu gehad met deze wedstrijd. De amateurs bekeren verder en Eindhoven trekt met het schaamrood op de kaken terug naar het zuiden.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.