31/10/12 KRC Genk 0-2 R. Standard de Liège

31/10/12
KRC Genk 0-2 R. Standard de Liège
Cristal Arena
24.331 toeschouwers
Jupiler Pro League

Een dag na de spectaculaire wedstrijd in Heemskerk stond er weer een aantrekkelijk potje op het programma. Bij onze zuiderburen werd een complete speelronde gespeeld en daarin was Genk tegen Standard het aantrekkelijkste potje. Een wedstrijd tussen twee ploegen die, op het moment dat wij de kaartjes kochten, allebei onder leiding stonden van een Nederlandse coach. Helaas heeft Ron Jans echter bij Standard zijn biezen moeten pakken de afgelopen dagen dus blijft alleen Mario Been nog over, de coach van Racing Genk. Met Mario Been is ook gelijk de eerste naam genoemd van de Feyenoord-enclave die bij Racing Genk rond loopt op dit moment. Thomas Buffel, Dani Fernandez en Benjamin De Ceulaer completeren het kwartet.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een steunbetuiging aan de families die getroffen worden door het sluiten van de Ford fabriek in Genk. Dit misten wij helaas omdat we toen nog buiten het stadion liepen. Enkele foto’s hiervan zijn hier te zien.

De wedstrijd begon redelijk spectaculair. Beide ploegen probeerde aan te vallen maar tot echte kansen leidt dit niet. Toch golft het spel aardig op en neer en is het zeker niet saai om te zien. We gaan rusten met een 0-0 stand maar beide ploegen lijken aanspraak te kunnen maken op de winst vanavond.

Vlak na rust is het Standard dat de score opent Batshuayi (wie kent hem niet) de score voor Luik. Genk moet dan in de aanval, maar vervalt al snel in het spel dat ook Feyenoord liet zien onder Been. Er word oneindig rond getikt maar niemand durft de trekker echt over te halen en keer op keer strand de aanval van Genk. De verdediging van Standard houd moeiteloos stand en daar kan ook invaller Glynor Plet niks meer aan veranderen.
In de slotfase is het nog Seijas die de 0-2 binnen prikt voor Standard en zo wint de ploeg uit Luik de eerste wedstrijd zonder Jans, geflatteerd, met 0-2.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.