20/01/13 Cercle Brugge – Club Brugge afg.

Cercle Brugge20/01/13Club Brugge
Cercle Brugge – Club Brugge
Jan Breydel Stadion
Afgelast
Jupiler Pro League

Onze eerste buitenlandse wedstrijd van het kalenderjaar 2013 staat op het programma. Niets houdt ons tegen, dus ook het sneeuwfront wat we hebben gehad niet, een compleet platgelegde Fyra niet en ook het aankomende sneeuwfront zien wij positief tegemoet.

Om half 8 in de trein om zo vroeg mogelijk in Brugge te zijn, aangezien de corteo die door Club Brugge werd georganiseerd al om half 1 zou vertrekken
De treinreis gaat voorspoedig en we hebben er al het vertrouwen in dat de wedstrijd doorgaat.

Op tijd bij de corteo aanbeland en na een biertje op het centrale plein lopen wij in de stoet mee richting het stadion. Gelukkig waren de supporters van blauw-zwart iets minder levensmoe als die van Kortrijk waarbij wij tijdens de corteo bijna vreesden voor ons leven. Het vuurwerk is zwaarder, het aantal is redelijk.

Alweer duurde de corteo veel te lang. Na 40 minuten lopen door de sneeuw is het stadion nog nergens te zien en tot overmaat van ramp komt de politie ons vermelden dat de wedstrijd alsnog is afgelast, eerst leek het een mislukte grap want 5 minuten daarvoor was het veld bij de laatste keuring bespeelbaar verklaart. Helaas blijkt de wedstrijd dus inderdaad ongeveer een uur voor aanvang afgelast en kon iedereen die onderweg was alweer terug naar huis zonder een wedstrijd gezien te hebben.
De Club Brugge supporters lopen vol ongeloof alsnog naar het stadion. Wat eerst een corteo was, werd gebombardeerd tot protestmars en vol vuurwerk kwamen we aan bij het Jan Breydel stadion, de thuishaven van beide clubs uit Brugge.

Daar gearriveerd breekt onder de supporters eventjes de pleures uit als iedereen tussen de afgesloten hekken ziet dat het veld bespeelbaar oogt. De hekken krijgen het zwaar te verduren, maar houden stand. De politie wordt ingeschakeld en de ME is ook present. Sneeuwballen genoeg richting de politie, de leus “All Cops Are Bastards” wordt regelmatig gescandeerd en naarmate het protest duurt, wordt er ook zo af en toe nog wat vuurwerk richting de politie gegooid.
De nationale televisie had ook zo zijn vertegenwoordigers gestuurd en zo kreeg het protest toch nog de nodige aandacht.

Allemaal leuk en aardig, maar wij zijn degenen die echt een protest hadden mogen gaan. De supporters uit de stad zelf zijn zo thuis, ons wachtte een treinreis van meer dan 3 uur lang terug naar huis, zo’n fijne anticlimax. Met het nodige bier viel de terugreis gelukkig nog mee….

Bij het schrijven van dit verslag weten we ondertussen dat de Brugse derby wordt ingehaald op donderdag 28 februari. Tegen die tijd zien we wel weer of we nog zin hebben om nog een keer naar deze uithoek van België af te reizen…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.