12/01/13 RKAV Volendam 2-2 AFC Ajax Am.

RKAV Volendam12/01/13Ajax
RKAV Volendam 2-2 AFC Ajax Am.
Kwabo Stadion
±350 toeschouwers
Hoofdklasse A Zaterdag

Om onze eerste wedstrijd na de winterstop zit een  gitzwarte rand als je er over nadenkt waarom deze wedstrijd al zo vroeg na de jaarwisseling word gespeeld. Dit was namelijk de speelronde die gepland stond voor 8 december. Al het amateurvoetbal werd echter stil gelegt wegens de dramatische gebeurtenis in Almere waarbij een grensrechter komt te overlijden.

Na de agenda te hebben doorgebladerd zijn wij tot de conclusie gekomen dat een compleet dagje uit ons wel een goed plan leek om 2013 mee in te luiden. Na lang beraad komen we maar tot de conclusie dat we maar eens in Volendam langs moeten gaan.
Een paar dagen eerder nog een documentaire gezien over het dorp, als we daar vanuit moeten gaan worden we in dat dagje door iedereen nagekeken, buitengesloten en aangestaard. De inwoners van het dorp hebben zelfs een naam voor mensen die niet uit het dorp komen; een jas. We hebben er zin in.

In alle vroegte ons bed uit richting de trein om naar Volendam te gaan, om 9 uur drinken wij onszelf al wat moed in. Eenmaal gearriveerd gaan wij eventjes de toerist uithangen, het stadion van FC Volendam bezocht en daarna meteen weer de kroeg in te duiken op deze koude winterdag. Vanuit het centrum lopen we naar het Kwabo Stadion (Hoe durf je dit een stadion te noemen?!) van RKAV Volendam.

Ruim op tijd op het sportpark nog even vragen of ze sjaals verkopen, maar nee, Volendammers hebben daar nog nooit van gehoord natuurlijk.

Vanaf de tribune lekker verkleumt een wedstrijdje kijken dan maar. Al binnen 10 minuten breekt een speler van Ajax zijn neus en enkele minuten later komt RKAV op een 1-0 voorsprong. Ajax zet hier vlak voor rust een zeer hoogstaand doelpunt tegenover.

In de rust op zoek naar de Babe Of The Match en kijken we nog even naar de opstelling van RKAV. Tot onze verbazing zien wij dat de Wie Is De Mol? deelnemer Kees Tol vrolijk plaats heeft genomen in de goal en dat Jan Smit als spits op de bank zit. Ook niet zo verbazend aangezien je met de namen Tol, Keijzer, Kwakman, Schilder en Smit het hele dorp wel gehad hebt (incest?).

De tweede helft bekijken wij vanuit de aanzienlijk warmere kantine en we mistten nog bijna dat de Volendammers tegen de verhouding in alweer op voorsprong komen en Ajax met tien man verder moet.  RKAV krijgt kans op kans om de marge te vergroten maar faalt hierin hopeloos en krijgt in de blessuretijd nog het deksel op de neus van de negen (Danzo moest geblesseerd het veld verlaten terwijl Ajax al was uitgewisseld) overgebleven Ajacieden. Eindstand 2-2.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.