22/12/12 KAA Gent 1-2 R. Charleroi SC

KAA Gent22/12/12RCS Charleroi
KAA Gent 1-2 R. Charleroi SC
Jules Otten Stadion
10.185 toeschouwers
Jupiler Pro League

Voor onze tweede – en tevens laatste – wedstrijd in december trokken we naar Gent. Weer naar België dus hebben we December maar omgedoopt tot de Belgenmaand op Groundhop.org. De heenreis bracht ons langs de stadions van resp. Waasland-Beveren, Sportkring Sint-Niklaas, Sporting Lokeren, KFC Eendracht Zele, SK Berlare, KVC Jong Lede, Standaard Wetteren en KRC Gent-Zeehaven naar het Jules Otten Stadion waar vanavond de wedstrijd tegen Charleroi bezocht zou worden. Op zichzelf niet een wedstrijd waarvoor je speciaal naar Gent zou rijden. Voor ons ging het dan ook niet om de wedstrijd maar om het stadion. KAA Gent betrekt vanaf komend seizoen namelijk het gloednieuwe Arteveldestadion en zal het Jules Otten Stadion dus verlaten. Heb je deze ground dus nog niet gezien, snel gaan kijken.

AA Gent is de laatste periode zeer slecht bezig. Sinds oktober is er niet meer gewonnen in de Jupiler Pro League en dus raakt een plek voor de eerste play-off groep steeds verder uit zicht voor de Buffalo’s.
Toch begint Gent zeer sterk aan de wedstrijd. De aanvallen lopen soepel tot de laatste pass. Geen enkele speler durft af te drukken en hieruit blijkt al het ontbreken van vertrouwen bij de Gentse selectie. Als RCSC dan wel een keertje op doel schiet is het ook meteen raak.
Gent weet hier niks tegenover te zetten in de eerste helft en het meeste vermaak komt van een groepje allochtonen dat doodleuk vuurwerk gaat af steken op de tribunes en dan ook heel boos en verontwaardigt zijn als ze verwijdert worden door de stewards.

In de rust heeft de coach van Gent vast iets gezegd in de trend van: “Zeg allee, schiet eens op de goal hè.” Want opeens durfden z’n spelers het wel. De 1-1 valt dan ook vrij snel en dan lijkt Gent te geloven in de overwinning. Het lot beslist echter anders. Via een counter komt Charleroi op 1-2 en hiermee is het Gentse verzet gebroken. De meegereisde fans uit Wallonië kunnen dus een feestje bouwen en dat hebben ze, op basis van hun inzet, honderd procent verdient.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.