08/12/12 KV Kortrijk 1-2 SV Zulte Waregem

KV Kortrijk

08/12/12SV Zulte Waregem
KV Kortrijk 1-2 SV Zulte Waregem
Guldensporenstadion
8.730 toeschouwers
Jupiler Pro League

Het is winter, er ligt sneeuw, zo hier en daar wat ijs. Dus wat doen wij, wij pakken de auto en rijden 200 kilometer. Richting Kortrijk, dat zo bijna zich in Frankrijk bevind.
Logisch is het niet, gezellig is het wel.

Na een flink aantal tussenstops (KMSK Deinze, Sparta Petegem, Zulte Waregem, Racing Waregem en Mouscron-Perluwez) belanden wij bij de corteo die was voorspelt voorafgaand aan deze derby. Qua aantal valt het ons zeer mee en toch met enigszins hoge verwachtingen lopen ook wij in deze stoet mee. Er werd aardig gezongen in het begin, maar dat werd al snel minder. Dat het minder werd kan ook aan de kwaliteit van onze oren liggen, die aardig is beschadigd sinds het knalvuurwerk ons letterlijk om de oren vloog. Het Bengaalse vuurwerk leek nergens op, totdat we op een soort mini variant van de Erasmusbrug terecht kwamen. Leuke schattige pyroshow en nog wat siervuurwerk op een andere brug van de stad.
Al met al leuk geregeld, alleen duurde de corteo net een paar honderd meter te lang.

Vol vertrouwen stappen wij in deze kou de tribune op. Het valt ons al meteen tegen dat er minder dan 10.000 man op deze wedstrijd is afgekomen.
Toch stemt het ons vrolijk dat het vak van de harde kern nagenoeg vol zit en het uitvak ook bijna uitverkocht is.

Kortrijk start zeer goed aan de wedstrijd en het is aan de goalie van Zulte, Bossut, te danken dat er nog een brilstand op het bord staat. In de 22e minuut komt Zulte uit het niets op 0-1 door een goedgenomen vrije trap. Dat kwam de wedstrijd duidelijk niet ten goede…

De rest van de wedstrijd geeft een eentonig beeld aan. Kortrijk kan niet en Zulte wilt en hoeft niet. De wedstrijd is echt van een lachwekkend laag niveau aan het einde van de eerste helft en in de tweede helft komt daar weinig verandering in. Een opstootje is het enige opwindende van de tweede helft.

De scheidsrechter vond het ook een zaadpot, dus denkt ik geef eens een penalty weg. Hij geeft hem aan Zulte wegens hands. Onterecht of niet, het buitenkansje word benut door Leye en zo staat het 0-2. Enkele minuten later redt Mitrovic de eer voor de thuisploeg door de 1-2 binnen te koppen. Direct hierna word er afgefloten en is 1-2 de eindstand van deze derby, die ons nogal tegen viel.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.