26/05/12 Kozakken Boys 3-2 RVVH

26/05/12
Kozakken Boys 3-2 RVVH
Sportpark De Zwaaier
± 1500 toeschouwers
Play-offs promotie Hoofdklasse B Zat.

De derde, en beslissende wedstrijd in de play-offs voor promotie stond vandaag op het programma. Kozakken Boys, ASWH en RVVH vechten onderling uit wie het mag gaan opnemen tegen Harkemase Boys. ASWH is in deze race al uitgeschakeld. Het won weliswaar van Kozakken Boys, maar de marge was niet voldoende. Bij een gelijk doelsaldo is immer de eindklassering op de ranglijst doorslaggevend.
Vandaag is het dus een rechtstreekse confrontatie tussen de laatste twee kanshebbers. De beste papieren zijn voor RVVH, dat aan een gelijkspel genoeg heeft.

Door het lekkere weer en de moeizame openbaar vervoer verbinding hebben we besloten vandaag op de fiets te gaan. Een tocht van een goeie 20 kilometer, plus een overtocht per boot over de Merwede. Na een tocht van zo’n 1,5-2 uur komen we aan in Werkendam.

Na een paar goede ijskoude biertjes begint de wedstrijd. Deze komt maar zeer moeizaam op gang. Beide teams zijn duidelijk gespannen en kwalitatief gelijkwaardig. De eerste helft lijkt langzaam dood te bloeden. Enkele seconden voor de rust wordt het alsnog 1-0 voor Kozakken Boys.

Na rust is er duidelijk meer spirit en beleving bij beide teams. RVVH komt redelijk snel langszij en staat op dat moment weer virtueel bovenaan in de poule. Het antwoord van Kozakken Boys laat echter niet lang op zich wachten. Richie Basoski tekent voor de 2-1. Niet lang daarna mag de doelpuntenmaker een assist op zijn naam schrijven Arif Irilmazbilek weet zijn pass goed af te ronden: 3-1, wedstrijd lijkt beslist.
Door een prachtige knal van afstand komt RVVH echter nog terug op 3-2 en met een laatste wanhoopsoffensief word Kozakken Boys ver teruggedrongen.
Kozakken Boys gaat tijdrekken, een ingooi van Quintin Jacoba duurt scheidsrechter Roeleveld te lang en dat kost de rechtsback van Kozakken Boys hem z’n tweede geel. Lang duurt de numerieke van RVVH niet. Een schandalige schop van Dave de Vos leverde hem direct rood op.

De wedstrijd is een ware uitputtingsslag geworden en uiteindelijk is het Kozakken Boys dat het retourtje Friesland mag gaan maken, voor de halve finales van deze promotie-/degradatiewedstrijden.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.