30/05/12 Nederland 2-0 Slowakije

30/05/12
Nederland 2-0 Slowakije
Stadion Feijenoord
45.000 toeschouwers
Vriendschappelijk

Nederland speelde haar een-na-laatste oefenwedstrijd voor het EK, in Rotterdam, tegen Slowakije. Woensdag werd er op de valreep verloren van Bulgarije. Een doelpunt dat veel liefhebbers niet live gezien zullen hebben. Het voetbal was erbarmelijk dat een groot gedeelte waarschijnlijk voortijdig af zijn gehaakt, ons incluis.

Vandaag tijd voor revanche. Na een kort treinritje naar Rotterdam arriveren we bij de Kuip, dat dit jaar haar 75-jarig jubileum viert. We hebben kaarten voor één van de hoekvakken op de tweede ring, prima plaatsen.
Het stadion is vandaag gevuld met clownesk uitgedoste “supporters”, met gastoeters, trommels en vlaggetjes. Niet echt een ideaalbeeld van een mooie voetbalsfeer.

Na het nodig voor vertier begint de wedstrijd. Binnen de minuut liggen de twee centrale verdedigers van Nederland al op de grond. Bouma en Heitinga klappen met de koppen tegen elkaar. Niet echt een goede start dus. Nadat beide spelers zijn opgelapt volgt al snel de 1-0. Een voorzet van Affelay word tot doelpunt gepromoveerd door Kornel Saláta.

Verder is de wedstrijd zeer matig van niveau. De normaalste breedtepasses van spelers als Van Bommel en Sneijder komen niet aan, Van Persie raakt geen bal goed en ook het uitverdedigen is van een dramatisch niveau. Enigszins gedesillusioneerd gaan we de rust in.
Na rust gaat het foutenfestijn vrolijk verder. Pas na het inbrengen van Hunterlaar voor Van Persie en vooral Van der Vaart voor Sneijder, begint het spel van Oranje ergens op te lijken. Oranje weet Slowakije vast te zetten op de eigen helft en uiteindelijk volgt de beloning via één van de uitblinkers. Rafael van der Vaart zorgt persoonlijk voor de 2-0. Eindstand voor deze wedstrijd. Er werd eindelijk weer eens gewonnen, maar goed was het allerminst. Tegen Duitsland en Portugal zal het duidelijk beter moeten…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.