09/06/12 RKSV Leonidas 4-2 HHC Hardenberg

09/06/12
RKSV Leonidas 4-2 HHC Hardenberg
Complex Leonidas Erasmuspad
±50 toeschouwers
Landelijke KNVB Beker Amateurs (1/2 finale)

Niks, maar dan ook helemaal niks wees 10 minuten voor de aftrap erop dat er zo afgetrapt zou gaan worden voor de halve finale in de landelijke KNVB Beker. De aanwezige supporters waren op een paar handen te tellen. Waarschijnlijk was deze opkomst het resultaat van het eindeloze geschuif met deze wedstrijd door de KNVB.
De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor woensdagavond, maar werd naar dinsdag gehaald vanwege de interland Nederland-Duitsland, op zich heel begrijpelijk. Daarna vond de KNVB het nodig om de wedstrijd naar zaterdag half 3 te halen. Waardoor de wedstrijd weer rond een EK-wedstrijd gepland kwam te staan. Als reactie hierop besloot de KNVB de wedstrijd naar 2 uur ’s middags te halen. Alsnog zeer onhandig, want voor supporters van HHC werd het bijna onmogelijk om voor de aftrap in Kharkiv thuis te zijn. Vandaar ook dat er maar 3 uitsupporters mee waren gereisd naar Rotterdam.

Beide teams waren aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagt. Toch kwam Leonidas al snel op voorsprong, door een eigen doelpunt. Bij HHC zorgde dit echter niet voor paniek. Ze werden langzaam de betere ploeg en hadden de wedstrijd in hun greep. Halverwege de eerste helft kwam HHC dan ook alweer op gelijke hoogte. HHC ging met het beste gevoel de rust in.

In de rust nemen wij eens goed de tijd om de menukaart van de kantine te bekijken. Het is een lijst waar een gemiddeld drie sterren restaurant jaloers op zal zijn. Baguettes met aarbei of zuurkool? Bij voetbal hoort een goed glas bier, met een vette hamburger en slappe patat. Sinds wanneer is dat niet meer goed genoeg?

Terug naar het voetbal. De tweede helft verliep heel anders dan verwacht voor de Hardenwijkers. Al snel kwamen ze weer op achterstand, weer door een eigen doelpunt. Vlak daarna kantelde de wedstrijd helemaal. Scheidsrechter Dijkstra kende een penalty toe aan Leonidas en Ismael Celen faalde niet. HHC kon nog terugkomen naar 3-2, ook uit een strafschop. Maar vrijwel direct daarna besliste Anthony Bussard de wedstrijd. Hij schoot van dichtbij de 4-2 achter Sander Danes. Eindstand 4-2.
Leonidas mag zich gaan opmaken voor de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, die wel op dinsdagavond is gelaten door de KNVB, FC Chabab – Gemert.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.