05/04/13 FC Dordrecht 1-2 Sparta Rotterdam

FC Dordrecht05/04/13Sparta Rotterdam
FC Dordrecht 1-2 Sparta Rotterdam
GN Bouw Stadion
2.622 toeschouwers
Jupiler League

Met de nieuwe trainer Henk Ten Cate nog niet op de bank trad Sparta vandaag aan in en tegen Dordrecht. Een wedstrijd tussen twee clubs die de afgelopen tijd volop in het nieuws waren. Sparta vanwege haar 125-jarig bestaan en de inmiddels beroemde serie “Achter de poorten van het Kasteel”, Dordrecht vanwege het trieste overlijden van trainer Theo Bos die tot enkele maanden geleden nog werkzaam was op de Krommedijk.

Beide ploegen zijn ook absoluut niet in vorm. De thuisploeg heeft in 2013 pas één overwinning neer weten te zetten (uit tegen nummer laatst Eindhoven 1-5), en ging maar liefst 5 van de 8 wedstrijden onderuit, met Volendam-uit (6-1) als grootste uitglijder.
Sparta had kampioenaspiraties maar met slechts één punt uit de afgelopen vier wedstrijden kunnen deze voorlopig de ijskast in. In het bijzonder de 0-1 nederlaag in de jubileumwedstrijd, thuis tegen FC Emmen, was bijzonder pijnlijk voor de Spartanen.

In de eerste helft van deze derby gebeurde er vrij weinig. Beide ploegen speelden zonder zelfvertrouwen en het belabberde veld in Dordrecht hielp ook niet echt mee. Dordrecht heeft een licht overwicht maar kan nauwelijks gevaarlijk worden. Vlak voor rust is het dan toch plotseling Lima die de Schapenkoppen op een 1-0 voorsprong zet. Uit een corner kan hij simpel binnen tikken.

In de tweede heeft neemt Sparta het heft in handen en het duurt dan ook niet lang totdat de gelijkmaker valt te noteren. Na zestig minuten wordt de naam Bel Hassani voor Sparta Rotterdam op het scoreformulier genoteerd. Tien minuten later is het Danny Buijs die de Spangenaren zelfs op voorsprong schiet en Sparta weet deze voorsprong over de streep te trekken. Dordrecht was machteloos in de tweede helft en Sparta neemt verdiend de punten mee naar het Kasteel.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.