07/07/13 Excelsior Maassluis 1-5 Swansea City AFC

Excelsior Maassluis07/07/13Swansea City
Excelsior Maassluis 1-5 Swansea City
Sportpark Dijkpolder (veld 4)
± 1.300 toeschouwers
Vriendschappelijk

Na een tijdje afkicken hebben we eindelijk een oefenwedstrijd gevonden die de moeite waard was om te bekijken. Waar AA Gent – Rangers FC nog werd afgelast ging het seizoen op 7 juli eindelijk van start.

Het eerste gelukje van het seizoen was bij voorbaat al binnen, eindelijk waren de tempraturen zodanig hoog in ons kikkerlandje om naar het strand te gaan. Aangezien Maassluis maar twee haltes van het strand vandaan ligt maakten wij maar al te graag gebruik van een vroeg vertrek om het seizoen te openen op het strand.
Het eerste gestickerde station van dit jaar werd Hoek van Holland Haven, daarna Hoek van Holland Strand en daarna lekker bakken op het strand. Om half 10 beginnen wij aan onze ‘pre season drinking session’. Lekker vroeg, maar we hadden dan ook wat te vieren.

Na een aantal uurtjes bruin worden vertrekken wij naar het sportpark van Excelsior Maassluis waar vandaag Swansea City te gast is die bezig zijn met hun Dutch Tour. Na een kleine looptocht arriveren wij ruim op tijd bij de kersverse topklasser.

Van tevoren was al bekend dat de wedstrijd op veld 4 werd gespeeld. Waarom is ons een raadsel maar het bracht wel leuke taferelen met zich mee. Een opgebouwde houten tribune en een groot terras waren het gevolg. Reclameborden waren er niet, dranghekken enkel achter de goal en op een afstand dat je de spelers bijna kon aanraken.

Al vroeg in de wedstrijd is het de thuisploeg die eigenlijk nog geheel terecht ook  op voorsprong komt. Een paar minuten later wordt met het nodige geluk de 2-0 van de doellijn gehaald nadat de keeper weer was omspeelt.
Daarna is het eigenlijk wel klaar met de pret en stelt Swansea snel orde op zaken en werden de verhoudingen toch duidelijk.

Swansea voetbalt letterlijk alsof ze een oefenpotje spelen en Maassluis vind het gewoon veel te warm wat resulteert en een vrij saaie pot voetbal. Dit geeft ons de gelegenheid om nog even een rondje om het veld te maken en zo lopen wij op de lange zijde gewoon rustig over de zijlijn en ervaren de Premier League club zoals het in Engeland ook normaal is, gewoon direct op het veld zitten.

“The Swans” weten in totaal vijf doelpunten te maken, waar de plaatselijke trots niks meer weet te presteren behalve nog een paar frustratie schoppen die zelfs nog resulteert in gele kaarten in een oefenwedstrijd.

De wedstrijd op zich werden ze niet echt vrolijk van, van het weer en de hoeveelheid supporters wel.
Zo kijken wij toch terug op een geslaagde openingswedstrijd van ons seizoen!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 07/07/13 Excelsior Maassluis 1-5 Swansea City AFC

  1. Hendrik Hendriks zegt:

    De wedstrijd werd op veld 4 gespeeld omdat Laudrup niet op kunstgras wou spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.