13/07/13 ASWH 0-5 Feyenoord

ASWH13/07/13Feyenoord
ASWH 0-5 Feyenoord
Sportpark Schildman
± 3.200 toeschouwers
Vriendschappelijk

Voor ASWH was dit het hoogtepunt in de nog prille voorbereiding op het nieuwe seizoen, voor Feyenoord alweer de vierde oefenpartij tegen een amateurclub, eentje waar de spelers volgens Koeman niet echt meer op zaten te wachten. Het tekende de verhoudingen voorafgaand aan dit duel.

Feyenoord zit middenin de voorbereiding op het nieuwe seizoen en heeft haar afgelopen drie oefenwedstrijden afgesloten met de doelcijfers 23 voor, 0 tegen. Lastig zou het dus zeker worden voor ASWH, dat zelf pas drie keer heeft getraind voorafgaand aan dit duel.

Voor de supporters uit Ambacht was het ook een eerste kennismaking met de nieuwelingen in de selectie: Stef Doedée, Rick de Graaf, Nick Bolte (allen FC Dordrecht), Bart van Muyen (FC Oss), Mathieu Christianen (NAC Breda), Javier Brouwer (Excelsior Maassluis) en Jesper van den Bosch (VV Capelle). De andere nieuweling, Vinicius Bongaertz (RVVH), was afwezig wegens vakantie.

Vrijwel direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie waren de verhoudingen voor vandaag duidelijk. Feyenoord valt aan, ASWH houdt tegen. Daarin slaagde ASWH zeer goed. De verdediging stond onder leiding van Mels van Driel goed georganiseerd en Stef Doedée onderscheidde zich met enkele goede reddingen.
De eerste grote kans was zelfs voor ASWH. Bruno Martins Indi verslikte zich in een terugspeelbal en Robbert Stout stond opeens oog in oog met Erwin Mulder. Waarschijnlijk schrok hij hier zelf net zo van als de meeste toeschouwers, want hij kon slechts een slap rollertje produceren.

Na veertig minuten spelen moet ASWH dan toch capituleren. Ferry van Lare wordt bij een corner afgetroefd door Bruno Martins Indi, de de bal bij Stefan de Vrij krijgt. Zijn kopbal wordt nog tegen de lat getikt door Doedée, maar vervolgens is de nieuwe goalie kansloos bij de liggende omhaal van Graziano Pellè, die van dichtbij de bal binnen werkt.

Op slag van rust breidt Feyenoord de voorsprong uit. Jordy van Deelen wordt licht aangetikt door Gilmaro van de Werp en Makkelie legt de bal op de stip. Vilhena schiet de makkelijk gegeven strafschop binnen.

Na rust begon het grote wisselen en dat kwam de kwaliteit bij ASWH niet ten goede. Feyenoord kreeg veel meer grip op de wedstrijd en Elvis Manu mag na ruim tien minuten in de tweede helft de 0-3 op z’n naam schrijven. Een zeer fraaie goal, moet worden gezegd.

In het laatste kwartier lijkt de pijp leeg bij ASWH en Feyenoord loopt via een prachtige afstandsknal van Ruud Vormer en een mooie solo van Matthew Steenvoorden uit naar 0-5. In de absolute slotfase krijgt ASWH nog één kans via Alexander van Dommelen, maar zijn inzet belandt in de handen van Erwin Mulder.

ASWH mag terugkijken op een goede pot voetbal waarin het zich kranig heeft geweerd. Ronald Koeman noemde ASWH zelfs de sterkste tegenstander tot nu toe in de voorbereiding. Beter nog dus dan topklasser HHC Hardenberg. De Ambachtse selectie kan hier voldoende vertrouwen uit putten voor het nieuwe seizoen.
Op naar de topklasse!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.