04/08/13 KAA Gent 2-1 KV Mechelen

04/KAA Gent08/13KV Mechelen
KAA Gent 2-1 KV Mechelen
Ghelamco Arena
18.500 toeschouwers
Jupiler Pro League

Oefenpotjes zijn natuurlijk best aangenaam. Gemoedelijke sfeer, meestal goed weer en wedstrijden waarbij je vaak minder dan 50% van meekrijgt. Toch zijn wij ontzettend blij dat het “echte” seizoen weer begonnen is en we openen dan ook gelijk met een dubbel. Ons kamp werd opgeslagen in Bredene, nabij Oostende, met als hoofddoel de derby van de net gepromoveerde “Kustboys” tegen FC Bruges.

De wedstrijd van KAA Gent was vooraf niet gepland. Toen we ’s morgens wakker werden besloten we dat we toch wel graag richting de nieuwe Ghelamco Arena wouden gaan. Na enkele pogingen kregen we de ticketlijn van de Buffalo’s aan de lijn en we kregen te horen dat kaartjes geen probleem zouden vormen. Onmiddellijk vertrokken we richting station Oostende om op de trein te stappen naar Gent St. Pieters.

KAA Gent heeft deze zomer haar oude, vertrouwde Jules Ottenstadion verlaten. Het stadion, dat al sinds 1920 de thuisbasis was van de Gentse ploeg, werd omgeruild voor de gloednieuwe, vast heel moderne, heel comfortabele, veilige, vol met commerciële mogelijkheden gepropte arena op een verlaten industrietrein. Jammer natuurlijk, want wij leerden het Ottenstadion vorig seizoen kennen als een authentiek stadion, gelegen midden in een woonwijk, zoals het hoort.

Genoeg over de stadions, er werd gevoetbald. Gent begon zwak aan de wedstrijd en Yellow-Red KV Mechelen mocht via Mokulu de eerste competitietreffer in het nieuwe stadion laten noteren. Gesteund door een zeer fanatieke aanhang (die zich overigens niet onbetuigd liet) kwam Malinwa nauwelijks in de problemen tegen een traag spelend Gent.

Pas in de tweede helft kwamen de Buffalo’s op gelijke hoogte met KVM. Vanuit het uitvak werden de eerste provocaties richting Gentse aanhang geuit. Die overigens in de vakken naast het uitvak, voornamelijk bestond uit kinderen met ouders.
De sympathie die wij inmiddels hadden voor de fanatieke Malinwa-aanhang was in één klap volledig weg. Vurig hoopten we op een winnende treffer van Gent, en onze wens kwam uit. Bijna op het beste moment denkbaar, de 88e minuut. In het uitvak hebben ze het niet meer, maar KAA Gent kan de winst daarna redelijk eenvoudig over de streep trekken, tegen de inmiddels tot tien man gereduceerde Mechelse ploeg.

De Buffalo’s winnen zo hun eerste competitiewedstrijd in de Ghelamco Arena, die wij voor een nieuwe bak zeker niet slecht vinden, maar het toch nooit zal halen bij het Ottenstadion.

Wij stappen in de trein terug naar Oostende, voor wedstrijd nummer 2.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.