04/08/13 KV Oostende 1-2 Club Brugge

KV Oostende04/0Club Brugge 28/13
KV Oostende 1-2 Club Brugge
Albertparkstadion
7.383 toeschouwers
Jupiler Pro League

Na dat wij bij AA Gent tegen KV Mechelen zijn wezen kijken pakten wij snel de trein terug naar Oostende.
Onderweg naar de tweede wedstrijd van onze eerste belgische dubbel dronken wij uiteraard het nodige bier (tegen de dorst uiteraard).
Met het geluid van het uitvak van Mechelen nog in onze oren worden wij de hele treinrit getrakteerd op een meisje met relatieproblemen. Meer dan een uur ononderbroken weten te huilen, een record!

Eindelijk in Oostende gearriveerd pakken wij nog snel een biertje op onze verblijfplaats en stappen daarna de tram in richting het stadion van de club die zich associeert met Voetbal Aan Zee.
Hier hadden ze ook wel een beetje gelijk in, aangezien aan de ene kant de zee lag, en 100 meter de andere kant op het stadion.
Waar de eerste wedstrijd ons per kaartje 25 euro kostte, zijn wij hier klaar voor 5. De aangeschafte sjaal was ook maar 5 euro en zo konden wij voor de wedstrijd al terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Club Brugge nam veel supporters mee naar de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Zo was ook de gehele korte zijde vrijgegeven aan Blauw-Zwart. Gelukkig maken ze een hoop lawaai en zo begint de wedstrijd om stipt 20:30.
Het is ook Club dat al snel op een 0-1 voorsprong komt na een goed ingestudeerde vrije trap.

Echter maakt Oostende geheel tegen de verhouding in 1-1 (wat verdacht weinig geluid teweeg bracht) en zo gelooft de ploeg uit de kuststad opeens in een stunt.
De wedstrijd rommelde vervolgens een beetje aan. Oostende hoeft niet en Brugge lukt het niet, wat resulteert in een uiterst saai uur. Het meeste sfeer wordt nog steeds gemaakt door de fans de Club Brugge. Met ongeveer 1500 man afgereisd naar Oostende zijn ze overheersend, zowel op het veld als op de tribune. Club Brugge zet een offensief in en dit betaald zich uit. De 1-2 wordt gemaakt en Club probeert de wedstrijd vakkundig uit te spelen. Dit valt nog zwaar tegen want Oostende zet flink aan. Voor de kwaliteit hoeft men bij Brugge niet bang te zijn, maar het opportunisme en de onbevangenheid maakt Oostende in de laatste minuten toch nog een aantal keer gevaarlijk.

Uiteindelijk houdt de uitploeg stand en kan het (met meer moeite dan nodig) met 3 punten terugkeren naar het Jan Breydel Stadion.

Zo is onze eerste Belgische dubbel een feit.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 04/08/13 KV Oostende 1-2 Club Brugge

  1. jona zegt:

    kdenk eerder dat er min 2500 supporters zaten van brugge in het bezoekersvak ik was hier ook van de partij en zat bij de bezoekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.