17/08/13 UE Cornellà 1-1 AE Prat (w.n.s.)

UE Cornellà17/08/13AE Prat
UE Cornellà 1-1 AE Prat (w.n.s.)
Estadio Municipal de la Via Fèrria
± 175 toeschouwers
Copa Catalunya

Onze eerste wedstrijd van onze vakantie naar Barcelona is er eentje voor de Copa Catalunya. Wat voor waarde deze beker heeft was ons een raadsel, het boeide ons eigenlijk ook niet zo heel veel, er werd gevoetbald!

Vanuit het hotel trokken wij richting Cornella, gelegen pal naast het nieuwe stadion van RCD Espanyol. Waar de commercie er bij Espanyol vanaf druipt, is het bij Cornella gewoon nog lekker ouderwets. Gefouilleerd werden we niet en degene die ons ons kaartje gaf, had het zichzelf wel heel makkelijk gemaakt door zijn voeten op een tafeltje te leggen.

De tribune lag lekker in het zonnetje en dit deed ons bedenken dat we de kantine maar eens in moesten duiken voor een dorstlesser. Daar kwamen wij hilarisch genoeg tot de conclusie dat wij niet de enige twee Nederlanders waren op het terrein.

De prijzen voor een biertje waren keurig en bleek achteraf ook de enige mogelijkheid deze vakantie om een biertje langs de lijn te drinken waar ook maar iets van alcohol te bespeuren was.

De opkomst was niet spectaculair, het leek eerder op 2 vriendengroepen die elkaar toevallig weer eens tegen het lijf liepen. Maar goed, er zou gevoetbald gaan worden
Het niveau was echt niet om aan te zien in deze wedstrijd en Prat heeft een licht overwicht. Het speelt ook een divisie hoger dus dit was het ook wel verplicht. Echter betaald zich dit nog niet uit in doelpunten. Cornella ploetert rustig voort en lijkt een 0-0 ook een geweldige uitslag te vinden.

AE Prat komt ook terecht op voorsprong, zei het door een gelukje. Een van richting veranderde vrije trap valt pardoes in de verkeerde hoek voor de keeper en zo gaan we rusten met 0-1.

In de 2e helft was het een beetje hetzelfde beeld op één grappig detail na. Er had zich een soort van mislukt Ultra groepje geformeerd die gebundeld onder de naam “Cornehools” op een trommel sloegen en een beetje aan het zingen was geslagen.
Gek genoeg kwam dit de thuisploeg ten goede en wist het in een offensief de gelijkmaker tegen de touwen te jagen.

Na 90 minuten bleek de 1-1 stand niet te resulteren in een verwachte verlenging, maar gingen we meteen over op penalty’s. Cornellà schiet de eerste keihard op de kruising. Vervolgens werd er door geen van beide ploegen nog een penalty gemist waardoor AE Prat doorgaat naar de kwartfinale van de Copa Catalunya. Een beker waarvan het ons nog steeds een raadsel is of het wel enige waarde had voor beide teams…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.