18/08/13 FC Barcelona 7-0 Levante UD

FC BarcelonaLevante UD18/08/13
FC Barcelona 7-0 Levante UD
Estadi Camp Nou
73.812 toeschouwers
Primera Division

FC Barcelona is een club die eigenlijk geen introductie behoeft. Deze wereldclub beheerste jarenlang het internationale clubvoetbal en heeft met spelers als Messi, Xavi, Neymar en Iniesta nog steeds een wereldelftal.
Als groundhopper die op zoek is naar onverwachtte pareltjes en “niet-modern” voetbal ben je bij FC Barcelona natuurlijk compleet aan het verkeerde adres. Toch konden wij niet op vakantie gaan in Barcelona en Barça links laten liggen. Voor het asociale bedrag van €62,50 kochten we kaartjes voor de vierde ring. Laat die voetbalshow maar komen…

Onze PMDS hielden we op het dakterras van ons hotel. Met een fantastisch uitzicht en aangenaam gezelschap was het daar prima vol te houden. Toen we uiteindelijk de metro indoken naar Palau Reial was het vanaf de metrohalte een kwestie van de grote stoet Chinezen, Japanners en overige toeristen achterna, op naar de voetbaltempel.
Daar aangekomen kwam net de spelersbus van Barça binnenrijden. Achter geblindeerde ramen zaten de wereldsterren die de duizenden supporters op straat geen blik waardig gunden.

Tijd om onze stoelen op te zoeken. De aanblik van Camp Nou is uiteraard verbluffend. Een gigantische voetbaltempel. “Waar de Kuip ophoudt, gaat Camp Nou nog twee ringen door…” schreef Tom Bodde in zijn eerste boek en dit is volledig juist. Een muur van mensen en stoeltjes. Stoeltjes die voornamelijk bevolkt werden door toeristen. Ontzettend jammer natuurlijk, want zo proef je niet echt van de clubcultuur. Maar klagen kunnen we uiteraard niet, aangezien we zelf ook tot deze groep behoren.

De opkomst met het stokoude clublied “El Cant del Barça” zorgde toch wel voor een klein kippenvel momentje. Het zou het enige moment zijn deze wedstrijd.
De wedstrijd loopt zoals verwacht. Levante loopt alleen maar achteruit en binnen twee minuten ligt de bal er al in via Alexis. Een goal zoals alleen Barcelona deze kan maken. Net zo lang tikken, op kleine afstand van elkaar tot een speler voor een leeg doel staat. FCB loopt razendsnel uit naar 6-0. Twee keer Messi, Dani Alves, Pedro en Xavi brengen de 6-0 ruststand op het scorebord.
Waar gehoopt wordt op een score met dubbele cijfers, weet Levante in de tweede helft wonderwel stand te houden. Aanval na aanval strandt in schoonheid of op de vuisten van de keeper. In de 64e minuut mag Neymar invallen, maar ook hij weet geen potten te breken. Uiteindelijk weet Pedro met zijn tweede goal de 7-0 stand op het bord te brengen.

Het was een leuke ervaring en misschien komen we nog eens kijken tegen Real, maar “ons” voetbal is het niet. Geef ons maar Achilles Veen-away, de prijs-kwaliteit verhouding is dan vele malen beter.

N.B. Dit seizoen proberen we enkele malen een filmpje te maken van de sfeer in het stadion. Een filmpje zegt natuurlijk meer dan duizend woorden. Of zoiets. De filmpjes worden geplaatst in ons YouTube-kanaal en bij elk verslag waar een filmpje gemaakt is zal een link geplaatst worden. Verwacht geen hoogstaande reportages, wij doen ook maar wat.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.