20/08/13 Terrassa FC 0-1 Girona FC

Girona FCTerrassa FC20/08/13
Terrassa FC 0-1 Girona FC
Estadi Municipal Olímpic de Terrassa
± 100 toeschouwers
13è Trofeu Ciutat De Terrassa

Terrassa is één van de voorsteden van Barcelona. Ondanks dat er slechts twintig kilometer ligt tussen Barcelona en Terrassa duurde het ruim drie kwartier om met de trein in Terrassa aan te komen. Deze stad, met ruim 200.000 inwoners, is de thuishaven van Terrassa FC.
Terrassa FC speelt haar wedstrijden in het Olympisch stadion van Terrassa, dat veel lijkt op het Olympisch Stadion in Amsterdam. De Tercera Division is de laatste jaren het niveau waar deze club op mag acteren. Vanavond stond echter een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Girona FC op de rol. Officieel een wedstrijd om de Trofee van Terrassa, maar het is niets meer dan een veredelde oefenpot.

De hoogtepunten uit de recente clubgeschiedenis liggen vooral in de bekercompetities. In 2002 werd de Copa Catalunya veroverd ten koste bij FC Barcelona. De strafschoppen die nodig waren voor een beslissing werden beter genomen door Terrassa. In 2003 trof Terrassa Real Madrid in de achtste finales van de Copa Del Rey. Op eigen terrein werden de Madrilenen op 3-3 gehouden. In Madrid werd het uiteindelijk 4-2 voor de Koninklijke.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd de complete selectie van Terrassa voorgesteld aan het mondjesmaat toegestroomde publiek. De coach en de aanvoerder hielden nog een praatje in het spaans, maar ze hebben ongetwijfeld gezegd dat ze klaar zijn voor het seizoen en altijd hun uiterste best zullen doen.

Op het veld komt Terrassa verrassend goed voor de dag. Het maakt het Girona knap lastig en weet zelfs de meeste kansen te creëren. Toch zijn het de gasten die als eerste een goaltje erin prikken. De enige zo zal later blijken. Er gebeurd verder helemaal niets op het veld. Het niveau is om te huilen en wij krijgen zo langzamerhand de indruk dat naast de grote twee, Barcelona en Real, het Spaanse voetbal qua niveau niks voorstelt. En oja, alleen alcoholvrij bier schenken houden ze van hier in Spanje, zelfs bij veredelde oefenpotjes als deze.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.