21/08/13 CE Europa 1-2 FC Martinenc

FC MartinencCE Europa21/08/13
CE Europa 1-2 FC Martinenc
Camp Municipal de Futbol Nou
± 70 toeschouwers
Vriendschappelijk

Club Esportiu Europa is één van de twee clubs ter wereld die de naam Europa draagt. Dit is al opmerkelijk natuurlijk, nog gekker wordt het als je de naam van één van de clubs kent die gefuseerd zijn tot CE Europa: Madrid de Barcelona. Huh?

Anyway, Europa komt momenteel uit in de Tercera Division en staat sinds 2007 onder leiding van de Nederlander Guillaume de Bode. In 1997 en 1998 won Europa de Copa Catalunya, door in de finale twee maal FC Barcelona te verslaan. Ook Terrassa FC kreeg dit al voor elkaar en langzamerhand reist bij ons de vraag in hoeverre de Catalaanse grootmacht dit toernooi serieus neemt.

Onze wenkbrauwen kwamen weer overeind toen we de spelers van Europa het veld op zagen komen voor de warming-up. Zeg maar gerust spelertjes. De gemiddelde leeftijd lag rond de 19 jaar. PSV is er niks bij. Toen we later in het hotel wat research deden bleek het ook om de A-junioren te gaan van CE Europa, wat weer een hoop verklaard.

Tegenstander Martinenc komt uit in de Primera Divisió Catalana. Het niveau onder de Tercera división. Deze ploeg, bestaande uit volwassen mannen, moest het vooral van hun fysieke kracht hebben. Voetballend was CE Europa beter en de jonge ploeg komt dan ook verdient op voorsprong. Daarna schakelt Martinenc een tandje bij en de wedstrijd ontaarde in een ordinaire schoppartij.

Ondanks een regen aan gele en twee rode kaarten komt Martinenc terug in de wedstrijd. Bij CE Europa vloeien de krachten duidelijk weg en op het eind van de wedstrijd komt Martinenc op voorsprong. Europa heeft niet meer de kracht om hier iets tegen in te brengen en gaat zo, ondanks een numerieke meerderheid, met 1-2 de boot in.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.