24/08/13 RCD Espanyol 3-1 Valencia CF

2RCD Espanyol4/0Valencia CF8/13
RCD Espanyol 3-1 Valencia CF
Estadi Cornellà-El Prat
18.121 toeschouwers
Primera División

Onze één na laatste wedstrijd tijdens over trip naar Barcelona ging naar dezelfde plek voor onze eerste begon. Waar we toen naar schattige pittoreske UE Cornella gingen, hadden we nu kaarten voor een gloednieuwe bak ernaast. De nieuwe thuishaven van de RCD Espanyol.

Onze eerste kennismaking, eerder deze vakantie, was geen succes. We probeerden toen al ergens binnen te komen maar toen kwamen wij tot de conclusie dat het makkelijker is om uit een gevangenis te ontsnappen dan bij dit stadion naar binnen te komen.

Gelukkig speelde Espanyol ook nog een thuiswedstrijd tegen Valencia. Alleen nog even de kaarten afhalen bij de ticketservice van Espanyol, kon niet zo moeilijk zijn…

De rij was flink, maar toch hadden we onze kaarten vrij snel te pakken en dronken vervolgens nog even een biertje (wat we zelf mee namen, na 4 wedstrijden zonder alcohol). Richting onze gate lopend komen wij tot de conclusie dat we wel erg veel Valencia supporters zien lopen. Zo bleek bij binnenkomst dat de ticketservice ons had voorzien van kaarten voor het uitvak!
Dit feit deed ons de wenkbrauwen fronzen uiteraard. Toch maar vol goede moed te tribune op, wie weet hebben we wel de beste sfeer…

De wedstrijd begon voorspoedig voor de meegereisde supporters. Waar Espanyol een flink overwicht heeft en kans op kans mist is het na tien minuten raak voor Valencia. Een lesje effectiviteit eerste klas. Dit kwam ons sfeertechnisch wel ten goede, want kabaal maken vonden ze wel leuk. (zie ook onze prachtige video)

De wedstrijd moddert een beetje aan en we komen tot de conclusie dat het voetbal echt heel dramatisch is, misschien kan CD Europa nog wel meedraaien als de Primera Division er zo aan toe gaat dit seizoen.

Vlak voor rust werkt Espanyol de 1-1 tegen de touwen tot vreugde van een ruime 18.000 supporters. Na rust heeft Valencia al helemaal niks meer in te brengen en het werd een kwestie van tijd voordat de opgebouwde muur van Valencia zou instorten en Espanyol dan eindelijk de drie punten kan opeisen.
Dit gebeurd uiteindelijk ook, Espanyol weet de muur nog twee keer te slechten in de tweede helft en zo houden ze dik verdiend de drie punten in eigen huis en druipt Valencia logischerwijs teleurgesteld af.

Dit viel nog heel erg tegen, na de wedstrijd moest er verplicht in het stadion gebleven worden totdat het veilig was of zo iets (wij dus ook). De supporters bouwen er een feestje van en zingen tot ze schor zijn. Toen we eenmaal het stadion uit mochten via een ultieme omweg en een wirwar van catacomben kregen we het nog bijna aan de stok met de politie agenten die iedereen de bus injaagden. Wij moesten de bus in richting Valencia, maar daar hadden wij geen zin in aangezien wij toch echt een hotel in Barcelona hebben. Na een kwartier tegenstribbelen werden we eindelijk losgelaten en doken we de stad weer in.

Sfeervideo

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.