30/11/13 NAC Breda 2-2 FC Groningen

30/1FC GroningenNAC Breda (2)1/13
NAC Breda 2-2 FC Groningen
Rat Verlegh Stadion
18.100 toeschouwers
Eredivisie

Voor de klapper van morgen, Feyenoord-PSV, hadden we gasten over en onder het motto “nu we er toch zijn” besloten we de avond ervoor ook maar een avondje NAC te doen, alvorens het Rotterdamse nachtleven in te duiken.

NAC draait, na een moeizame start, heel aardig in de Eredivisie. Vorige week werd dan wel verloren in Enschede van Twente, maar de afgelopen vier thuiswedstrijden slaagde NAC erin de punten in het eigen Rat Verlegh te houden. Hiertussen zaten knappe overwinningen op AZ en PSV.

Tegenstander FC Groningen is één van de ploegen die, dankzij het gepruts van de topploegen, mag meedraaien in de top van de competitie. Van de laatste vier wedstrijden speelden de Boeren uit Groningen er maar liefst drie gelijk. Een serie van AZ-thuis, PSV-thuis en Vitesse-uit kwamen ze ongeslagen door, wat genoeg zegt over de mogelijkheden van deze ploeg.

NAC begon goed aan de wedstrijd. Het eerste schot was nog voor de bezoekers maar NAC controleerde de wedstrijd. Via Verbeek kwam de thuisploeg na ongeveer tien minuten spelen op voorsprong. Met deze voorsprong wisten ze vrij gemakkelijk de rust te halen.
Na rust leek NAC de punten in de tas te kunnen stoppen. Na 75 minuten was het Chelsea-huurling Stippe Perica die de marge verdubbelde voor de Brabanders. Het inspireerde de boefjes op de B-side tot allemaal creatieve liedjes. “Van voor naar achter, van links naar rechts” werd omgetoverd tot “Van voor naar achter, van voor naar achter” wat met de bijbehorende bewegingen het idee gaf dat het hele vak elkaar in de aars stond te duwen.
Toen ze vervolgens nog begonnen te zingen dat ze geen papegaaien maar kakatoe’s waren met een belachelijk hoog krijsstemmetje begonnen we ons bijna te schamen voor onze landgenoten. “Wat een bende marginalen” liet onze Belgische gast zich ontvallen. Wij konden niets anders dan instemmend ja knikken. Dit had niets met supporteren te maken, het leek eerder vervroegd carnaval. Een wedstrijdje wie is de lolligste van het hele vak.

De opluchting was bij ons dan ook groot toen met de aansluitingstreffer van Teixera na 80 minuten de spanning een beetje terug kwam. De toon op de tribunes werd ook weer wat serieuzer. Groningen ging stormen en NAC stond op breken. Dat gebeurde uiteindelijk in extremis. In de tweede minuut van de blessuretijd maakte Sepp de Roover een overtreding in de 16-meter. Braamhaar gaf een strafschop welke benut werd door De Leeuw.

Een puntendeling leek enigszins onverdiend, maar ergens  konden we er wel om lachen. We vertrokken zo snel mogelijk uit deze stad. De rivier over en naar ons eigen mooi Rotterdam. Het werd nog een lange nacht…

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.