15/03/14 LRC Leerdam 1-0 Leerdam Sport’55

15/03/14LRC LeerdamLeerdam Sport'55 – 16:30
LRC Leerdam 1-0 Leerdam Sport’55
Sportpark Bruinsdeel
± 1.800 toeschouwers
Zaterdag 1e Klasse A, West I

 Als je, als nietszeggend dorpje aan de Linge, je dorpsderby El Glassico durft te noemen ben je echt briljant. Creatief bedacht ook voor de derby van dit dorp dat vooral bekend staat om haar glasblazers. Maar als je vervolgens een speaker langs de lijn hebt staan die deze wedstrijd in het rijtje AC Milan – Inter, Juve-Torino, Celtic-Rangers, Barca-Espanyol durft te plaatsen sla je wel weer een beetje door. “Wat een wedstrijd he mensen?”, “Wat een fantastische pot moet dit gaan worden vandaag.”, “Wat een klapper staat er op het programma vandaag.”, “Wat is het geweldig he mensen?”, “Ja toch mensen, wat is het sfeervol hier he mensen.”, “Wat een geweldige wedstrijd is dit mensen.”, “Ja toch mensen.” Ze zijn zelf erg trots op hun derby in ieder geval dus alle reden om eens te gaan kijken.

Met de trein trokken we richting Dordrecht om vanaf daar de MerwedeLingeLijn van Arriva af te zakken richting Leerdam. Na ongeveer drie kwartier kwamen we aan in het glasblazersdorp. Waar we langs de weg al groepjes mensen naar het sportpark zagen trekken. Het begon toch wel te kriebelen en vol goede moed trokken we richting het sportpark. Daar aangekomen werden onze verwachtingen overtroffen. Zo’n uur voor de aftrap waren er al een man of 1.000 aanwezig en hier zouden zich nog zo’n 800 man bij gaan voegen.

De opkomst was van beide kanten zeer spectaculair met veel pyro. De daarop volgende minuut stilte stond hierbij weer in schril contrast. Ook de wedstrijd was op het veld bij lange na niet zo spectaculair als langs de lijn. “Nog liever dood, dan wit en rood” klonk het vanaf de paarse zijde, wat weer beantwoord werd met allerlei onvriendelijkheden vanaf de rode zijde.

Op het veld viel na 3 minuten al de 1-0. Het LRC-publiek maakte zich op voor een walk-over, maar dat viel vies tegen. De koploper had verdacht veel moeite met de nummer laatst en de tweede goal zou dan ook niet vallen. Derby’s staan vaak garant voor slecht voetbal en dat was vandaag ook zeker het geval.

De wedstrijd werd nog enkele keren onderbroken vanwege onvriendelijke dingen die over de keeper van Leerdam Sport gezongen werden en diverse malen omdat er vuurwerk op het veld belandde.

LRC wint, zonder zelf echt indruk te maken, van de nummer laatst welke zich mag gaan opmaken voor een seizoen in tweede klas. Met LRC op weg naar de hoofdklasse zou dit voorlopig wel eens de laatste El Glassico kunnen zijn geweest.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.