12/04/14 Oud-Heverlee Leuven 2-0 RAEC Mons

12/04/RAEC MonsOH Leuven14 – 20:00
Oud-Heverlee Leuven 2-0 RAEC Mons
Stadion Den Dreef
8.751 toeschouwers
Jupiler Pro League, Play-off 3

Na de derby in Katwijk trokken we richting Leuven. Een rit die, zeker rondom spitstijd, nog wel eens wat langer zou kunnen gaan duren dan gepland. Het idee was nog wat stadions te vincken onderweg maar daar kwam het niet van. Ook eten werd over geslagen en dat is maar goed ook want pas rond half acht kregen we Stadion Den Dreef in het vizier. Een redelijk modern stadion wat gebouwd is binnen in een oud stadion. De oude staancurve staat er ook nog, de nieuwe tribune is er simpelweg voor gezet.

Leuven en Mons waren veroordeeld tot play-off 3. Ook in deze play-off lijken de kaarten al te zijn geschud. Voorafgaand aan vandaag hadden beide ploegen inmiddels drie keer tegen elkaar gespeeld. Leuven won er twee en één keer werd het een puntendeling. Toevalligerwijs was de laatste speelronde van de reguliere competitie ook nog Mons-Leuven. Toen wist de thuisploeg wel te winnen, 3-2. Maar met nog twee wedstrijden op Den Dreef gepland lijkt het doek al te zijn gevallen voor Mons in deze play-off.

Het gebeurde echter vandaag al. Leuven was in de beginfase niet eens veel beter dan de Waalse bezoekers, maar de omslag kwam in het laatste deel van de eerste helft. Aanvoerder van Mons, Le Postollec kreeg geel voor een overtreding en was daar zo kwaad over dat hij de bal wegtrapte. Een tweede geel volgde direct en meneer de aanvoerder kon gaan douchen. Het was de mentale genadeslag voor Mons. De 1-0 viel binnen de minuut erna en het was over en uit.

Ook in de tweede helft is Leuven beter zonder echt gevaarlijk te worden. Mons probeert het nog wel maar mist stootkracht voorin. Met nog een kwartier te spelen wordt het duel beslist. Uit een strafschop maakt de thuisploeg de 2-0 en is het doek gevallen voor Mons.

De ploeg uit Henegouwen weet in ieder geval zeker dat ze volgend seizoen in de Tweede klasse spelen. Voor Leuven volgt nog een nieuwe eindronde met drie clubs uit de Tweede klasse, voor één ticket in de Pro League. Wordt ongetwijfeld vervolgt….

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.