19/04/14 SV Oranje Wit 1-0 ASWH

19/04/14 ASWHSV Oranje Wit– 15:00
SV Oranje Wit 1-0 ASWH
Sportcomplex Stadspolders
± 350 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

In de competitie die voor ASWH nergens meer om draait, is de formatie uit Ambacht tegen een smadelijke nederlaag aangelopen. Degradant Oranje Wit, dat tot vandaag slechts negen puntjes had verzameld, stuurde ASWH met lege handen naar huis. Het ergste was nog, de nederlaag was geheel verdiend. Na het binnenhalen van de tweede periode zag het er goed uit voor ASWH. De achterstand op Hoek was te overzien en alles leek, na een zwakke start, weer mogelijk. Wat het eerste vervolgens in de derde periode presteerde is ontluisterend. In deze periode heeft ASWH voor aanvang van dit duel evenveel punten binnen gehaald als de tweede degradanten, Heinenoord en ja, Oranje Wit. Slechts zes punten uit zeven wedstrijden, en dat zullen er vandaag acht worden.

Trainer Michel Langerak stuurde een fantasieopstelling het veld op in Dordrecht. De bekerwedstrijd van aankomende maandag tegen DOSKO heeft duidelijk prioriteit. Als gezegd speelt ASWH in de competitie nergens meer voor. De titel is voor Hoek en deelname aan de play-offs is al zeker door het binnen halen van de periode. Enkel Doedee, Van Lare en Josiemar van de Werp beginnen normaal gesproken ook in de basiself.
Het resultaat was dat de snelle en bewegelijke voorhoede van Oranje Wit meerdere malen gevaarlijk kon worden. ASWH mocht Doedee danken dat de score niet zeer snel opliep. De verdediging hing, net als de rest van het elftal trouwens, als los zand aan elkaar. De snelle en bewegelijke aanvallers van de Dordtse ploeg draaiden de geïmproviseerde verdediging van ASWH horendool.
De voorsprong voor Oranje Wit na 25 minuten spelen was dan ook geheel verdiend.

In de tweede helft ging het iets beter voor ASWH. Na een lange onderbreking wegens een, op het oog ernstige, blessure aan de zijde van de thuisploeg begon ASWH te drukken. Het zette Oranje Wit klem maar werd nooit echt gevaarlijk. Met middenvelder Tucci als aanvalsleider kon ASWH geen enkele vuist maken. Ook de zeer late rode kaart aan de zijde van de degradant kon ASWH niet aan een doelpunt helpen. Zo vierde de Dordtse spelers en supporters feest en droop ASWH teleurgesteld af. Het is te hopen dat het maandag beter gaat, als het wel ergens om gaat. Halve finale van de Districtsbeker, uit tegen DOSKO.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.