21/04/14 SV DOSKO 1-2 ASWH

21/04/14 – 14:30ASWH logoSV Dosko
SV DOSKO – ASWH 1-2
Sportpark Meilust
± 300 toeschouwers
Districtsbeker Zuid I

Normaal gesproken zou er maar één keer per jaar op maandag gevoetbald mogen worden en dat is op tweede paasdag. Aangezien half Nederland in de kerk zit op zondag om te vieren dat Jezus is opgestaan, heeft het hele land de dag erna vrij. Ideaal om een aantal voetbalwedstrijden in te plannen.

Naar onze mening gebeurd het veel te vaak dat er op maandag wordt gevoetbald. De Jupiler League heeft er altijd al een handje van gehad om een wedstrijdje op maandag te plannen. Lekker slim, midden in de werkweek. Wij snappen best dat als je bijvoorbeeld Almere City – FC Oss of Telstar – Jong Twente op een maandag inplant, dat er geen drol op af komt.
Hulde trouwens aan de ekte ekte die wel aanwezig zijn (de uitsupporters zijn al helemaal bazen). Maar voetbalwedstrijden horen in het weekend!

Maargoed, vandaag was dus die ene maandag in het jaar dat wij vrij hebben. Na een tot de limiet gaande Pre Matchday Drinking Session in de Maassilo te Rotterdam duiken wij snel de trein in richting Bergen op Zoom. SV DOSKO – ASWH staat op het programma in de halve finale van de districtbeker.

Het sportpark is een beetje vreemd ingedeeld, de kantine is het eerste wat je tegenkomt, daarna komt de parkeerplaats pas. De entreepoortjes zitten dan pas weer daarna, om vervolgens meters om te lopen om bij het hoofdveld te arriveren. Maar de entree was gratis (dus kopen maar een lootje als bewijs van aanwezigheid, ditmaal geen prijs), dus we vergeven het de vereniging maar. Een sjaal hebben we al snel te pakken, hoera!

We beginnen maar meteen over de scheidsrechter van vandaag. Deze beste meneer wilde heel graag zijn stempel op de wedstrijd drukken. Dit lukte hem uiterst goed door al heel vroeg drie totaal onterechte kaarten uit zijn borstzak te toveren. Gelukkig voor ons komt de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht al snel op voorsprong door een eigen doelpunt. De duw van Van Dommelen wordt over het hoofd gezien en de scheids keurt het doelpunt wonderbaarlijk genoeg goed. Vlak voor rust krijgt ASWH een penalty nadat Van Lare in een judogreep wordt genomen op het moment dat hij voor leeg doel kan inkoppen. De bijbehorende rode kaart blijft achterwege, scheids geeft niet eens geel. Het buitenkansje van benut door Van Dommelen en zo staat het 0-2 bij rust, geen vuiltje aan de lucht. Ondanks de onthutsende prestatie van zaterdag is het goed om te zien dat Langerak zijn elftal wel scherp krijgt op de momenten dat het echt moet. Dit geeft hoop voor zowel de finale als de play off wedstrijden.

In de tweede helft staat er een heel andere thuisploeg op het veld, ondanks dat de coach van de ploeg uit Bergen op Zoom niet heeft gewisseld. Het duurt ook niet lang voordat de 1-2 vakkundig in de korte hoek wordt geschoten. Het “El Cant del Barca” wat als goaltune gedraaid werd liet ons even wegdromen naar afgelopen zomer. Maar in werkelijkheid zijn we in Bergen op Zoom helaas. ASWH wankelt, maar valt niet. Aangezien ze het nalaten om de wedstrijd in het slot te gooien mag de thuisploeg hopen op de gelijkmaker. Deze zal niet meer vallen.

Wie de tegenstander wordt van ASWH is nog niet bekend. De andere halve finale; De Valk – Kozakken Boys werd tegelijk afgetrapt met onze wedstrijd. Helaas wordt deze wedstrijd bij rust gestaakt wegens een zeer vervelend overlijdensbericht.
De bekerfinale van de districtsbeker Zuid I wordt gespeeld op 17 mei bij vv Rijen. Ook hier zullen wij uiteraard van de partij zijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.