25/04/14 RC Lens 1-1 AS Nancy Lor.

25/04/14RC LensAS Nancy – 20:00
RC Lens 1-1 AS Nancy Lor.
Stade Bollaert-Delelis
40.035 toeschouwers
Ligue 2

De club die we vandaag bezoeken staat eigenlijk al sinds het begin van het seizoen op het programma om te bezoeken. Het Stade Bollaert wordt verbouwd in verband met het aankomende EK en de plaatselijke ultras “Red Tigers” bestaan 20 jaar. Genoeg rede voor ons om maar een keer te gaan buurten. Alleen worden nagenoeg alle thuiswedstrijden op een maandag ingeplant. Over maandagavond wedstrijden hebben we in het vorige verslag al genoeg geklaagt dus dat slaan we ditmaal over.

Op deze zonovergoten dag tegen het einde van april wordt er eindelijk een wedstrijd op maandag ingeplant, met AS Nancy komt er een tegenstander van formaat op bezoek. Ondanks dat wij als Rotterdammers bij het horen van de naam Nancy onze nekharen al overeind gaan staan, regelen wij toch snel nog maar 2 kaarten. Naast elkaar zitten lukt niet meer, 6 stoelen van elkaar vandaan is het dichtstbijzijnde wat nog te regelen valt. Dit beloofd wat.

Na een avondje uit in Antwerpen duiken wij vrijdagochtend meteen weer de auto in om een mijlpaal te gaan voltooien. Het bezoek aan KV Mechelen was club nummertje 17 uit de Jupiler Pro League.  Nummer 18 is RAEC Mons, we zagen hun twee weken geleden nog degraderen, nu bezoeken wij hun uiteraard ook maar meteen en zo is de Jupiler Pro League compleet. Nog een laatste stop bij Boussu Dour (nu we er toch zijn) rijden we ruim op tijd Frankrijk in richting Lens.

Zoveel files als vandaag hebben we nog nooit gehad, maar in tijdnood komen we niet.
We parkeren onze auto in het centrum en volgen de menigte naar het stadion dat volgens sommigen het mooiste stadion van Frankrijk wordt genoemd. We moeten nog even een rondje om het stadion lopen maar dat maakt ons eigenlijk alleen maar vrolijker. Waar de stewards in Wallonië nog wel eens moeilijk doen met de weg wijzen, staan de Fransozen ons vriendelijk te woord en leiden ons naar tribune Trannin.

Tien minuten voor tijd arriveren wij op onze plaatsen en gaan zeer beschaafd op onze eigen plekken zitten. Eerste keer dat we niet naast elkaar zitten, het moest er eens van komen.
Voor de aftrap gaat het hele stadion staan en zingt de kelen schor.
Het sfeertje zit er bij beide clubs goed in. Het uitvak is vlak onder ons, dit geeft een leuke mix van twee verschillende ultra groepen.

Het voetbal is daarentegen niet om aan te zien. RC Lens staat tweede op de ranglijst met vier punten voorsprong op Nancy, dat vierde staat. Deze plekken op de ranglijst zijn echt nergens aan af te zien vandaag. Nancy is zonder goed te spelen duidelijk de betere ploeg en Lens beperkt zich tot slecht countervoetbal.

Dit geeft ons wel de mogelijkheid om ons te focussen op bijzaken. Zo komen we er achter dat het de gewoonte is dat alle machinisten die voorbij rijden op het spoor naast het stadion toeteren. Vervolgens zwaaien de supporters vrolijk terug naar de machinist, dit gebeurd dus een keer of zes per wedstrijd.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld, tot Chavarria een mislukt schot van een meter of dertig kan promoveren tot een doelpunt. Dit blijkt achteraf ook het enige schot van RCL geweest te zijn dat daadwerkelijk tussen de palen zou belanden.
Nancy gaat dringen en mag doelman Areola dankbaar zijn dat de voorsprong een tijd wordt vastgehouden. In de 68e minuut komt de club uit de Lorraine toch eindelijk (en gewoon terecht) op gelijke hoogte door J. Louis.
De scheidsrechter Fautrel heeft de wedstrijd goed in de hand ondanks een aantal flinke overtredingen van beide kanten. Acht maal geel is eigenlijk wel een hoop, maar gezien het gezaag en gehak van beide ploegen valt het best wel mee.

Na de gelijkmaker beseffen beide ploegen opeens dat een overwinning de weg naar promotie vrij zou maken. RC Lens zet aan, maar komt niet verder dan een paar schoten vanuit de tweede lijn. Nancy komt dichterbij, maar doelman Areola zal vandaag niet meer dan één keer zwichten voor de spitsen van Nancy.

Zo blijkt de puntendeling redelijk terecht te zijn, ondanks dat Nancy net iets beter was.
Beide harde kernen bleven 90 minuten lang gaan en dit sfeertje was precies waar we op gehoopt hadden.

Na de wedstrijd komen we in de ontzettend moderne fanshop voor onze jacht naar sjaals.
Het was ook te mooi om waar te zijn, alle sjaals zijn uitverkocht en zullen dit seizoen niet meer binnen komen. Dus verlaten we toch enigszins gedesillusioneerd het stadionterrein.
We nemen afscheid van Stade Bollaert, het was aangenaam kennis te maken.

Wij stappen snel weer in de auto, om rond half twee moe maar voldaan weer aan te komen in Nederland.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.